Kranjska hokejska šola bo na Jesenicah promovirana ne le skozi mladega vratarja Žana Usa, ampak tudi skozi napadalca Tadeja Čimžarja. 23 letni napadalec je v Kranju potrpežljivo čakal svojo priložnost in jo skozi ponudbo z Jesenic tudi dočakal. Prvič zapušča matični klub, zaveda se, da bi to lahko bila zanj prelomna sezona, zato si želi poseči visoko. Poleg hokeja ima rad nogomet, nikakor pa se ne more spoprijateljiti z zelenjavo na svojem krožniku. Je ekonomski tehnik, kot študent na fakulteti za šport pa je nekoliko zastal. Študij je preusmeril v smer mehatronika. Prosti čas posveti dekletu in svojemu krogu prijateljev, njegov hokejski idol pa je Steven Stamkos. Z Jesenicami je podpisal enoletno pogodbo.

Vso svojo kariero si odigral v domačem klubu, kranjskem Triglavu. Odločil si se zamenjati sredino in pot te je zanesla na Jesenice. Kje so razlogi za to odločitev?
Jesenice so že od nekdaj bile magnet za mlade hokejiste. Hokej je na Jesenicah že od nekdaj šport številka ena. Želel sem si iti na boljše in ko sem izvedel, da bo Triglav nastopal le v domačem prvenstvu, sem se odločil, da si poiščem klub z višjimi cilji. Jesenice so se mi zdele idealne. Slišal sem, da je klub urejen, da so cilji visoki, da se dela dobro, da se uprava dogovorov drži in da je želja nadgraditi lansko sezono. Že lanski rezultati so me pritegnili in če želijo še višje, so prava sredina zame. Vsaj tako je moje mnenje.

Je k odločitvi kaj pripomogel še lani tvoj soigralec Anže Terlikar?
Bolj malo. Potrdil je tisto, kar sem slišal o delu v klubu. Torej da je klub urejen in profesionalno voden. Ampak bolj malo sva govorila o mojem prestopu. Malo me je presenetil s tem, da se je odločil za delo trenerja, saj ni dolgo nazaj, ko je še govoril, da bo odigral še kakšno sezono.

Tadej je še v pretekli sezoni napadal proti vratom Jesenic
Tadej je še v pretekli sezoni napadal proti vratom Jesenic

Skozi kariero si se preizkusil tudi v mladi reprezentančni vrsti, okusil pa si tudi slast članske reprezentance. Zanesljivo te kaj takega še dodatno motivira.
Reprezentančni dres je bil vedno moj cilj. Za vsakega športnika bi nastop v reprezentanci moral biti velik motiv. Zelo sem bil vesel poziva v reprezentanco, znano pa je, da je nekdanji selektor Matjaž Kopitar vedno ponudil priložnost tudi mladim igralcem. Vedno nam je dal toliko priložnosti, da nas je potipal in videl kam kdo sodi. Želim si postati stalni član reprezentance, zato tudi delam in treniram. Zavedam pa se, da mi bo to lažje uspelo skozi jeseniški klub, vendar bom na moral na Jesenicah igrati še kako dobro.

Kot napadalec se dobro znajdeš pred nasprotnikovim golom. Znaš zadeti, znaš pa tudi asistirati. Kaj ti leži bolje?
V preteklosti sem zelo rad tresel mreže, sedaj pa sem nekoliko spremenil svojo igro. Igram bolj kolektivno, bolj kot zadetki pa me navdušujejo podaje ob zadetkih. Iz strelca sem se nekako prelevil v organizatorja igre. Zdi se mi, da tako lahko več prispevam k zmagam ekipe, zmage ekipe pa mi veliko bolj odgovarjajo, kot pa kakšen zadetek več v osebni statistiki. Še vedno znam zadeti, ampak s svojo igro želim dati vse najboljše ekipi in temu sem prilagodil način igre.

Kaj želiš doseči kot Železar?
V prvi vrsti si želim prispevati vse kar lahko, da bo ekipa napredovala. Rad bi osvojil naslov prvaka INL, še posebej bi bil rad državni prvak, pa tudi v Celinskem pokalu vem, da gremo lahko precej visoko. Ob napredku ekipe si želim tudi svojega napredka. Jesenice so zame lepa priložnost, tega se zavedam in to moram izkoristiti.

Tadej igro podredi ciljem ekipe. Dela trdo tudi v obrambi
Tadej igro podredi ciljem ekipe. Dela trdo tudi v obrambi

INL poznaš, saj si odigral že tri sezone v tem tekmovanju. Nova sezona tako ne bo prinesla veliko novega?
To tekmovanje res poznam. Presenečenj tako ne more biti. Kar se psihološkega pritiska tiče, tu ne bi smelo biti nobenih ovir. Nasprotniki so znani in na vsakega posebej se bom znal pripraviti. Zase vem, da me boljši nasprotniki še bolj motivirajo in proti njim vedno igram bolje, kot proti na papirju slabšim tekmecem. Že danes trdo treniram, saj želim biti pred sezono res dobro pripravljen. Ne čutim nobenega pritiska, le veliko željo po tekmah.

Kaj je tisto več kar ponujajo Jesenice v primerjavi s Kranjem?
Že sama konkurenca v ekipi je veliko večja. Jesenice imajo vse štiri napade zelo izenačene in kvalitetne. Že za samo mesto v ekipi se je treba boriti ves čas. Ne glede v katerem napadu igraš, vedno lahko nevarno napadeš, zadeneš, lahko celo odločiš kakšno srečanje. V Kranju je bila konkurenca manjša, s tem pa tudi boj za mesto v ekipi. Konkurenčnost v ekipi pripelje do napredka, napredek pa vodi do boljših rezultatov ekipe. Če za vsem tem stoji še odločena uprava, ki ima visoke cilje, potem je cilj lahko samo vrh.

Pri mladih igralcih je v zadnjem času veliko odhodov v tujino. Ti si se odločil za nastop na Jesenicah. Kako to?
Imel sme nekaj ponudb iz tujine. Ampak to je vedno tvegana odločitev. Lahko se zgodi, da ima ekipa malo tekem v sezoni, ali da obsediš nekje v četrtem napadu, ali da se te preprosto odrečejo po nekem času. Kot tujec si vedno bolj pod drobnogledom in moraš igrati veliko bolje od domačih igralcev. Pred odhodom v tujino te vedno spremlja veliko če-jev. Prepričan sem, da bi v tujini težko dobil primerljivo ponudbo tej z Jesenic.

Si še vedno mlad igralec, kateremu pa se ta status počasi izteka. Bi tole lahko bila prelomna sezona zate?
Res je. Zaenkrat sem nekako še v rangu mladih hokejistov, ampak to se izteka. Zato je ta sezona zame preprosto prelomna. V njej se moram izkazati še bolj. Če želim hokej igrati še nekaj sezon, potem moram narediti odločilen korak naprej. Prepričan sem, da sem tega sposoben, da sem izbral pravo sredino in da bomo skupaj posegli po zastavljenih ciljih, s tem pa bom najbolj zadovoljil svoje apetite.