Za Železarji je izredno pester vikend, v katerem so odigrali dve dokaj težki tekmi. Domov so se vrnili s polovičnim izkupičkom, 7 doseženimi zadetki in kar 8 prejetimi. Igra Železarjem ni stekla po željah že v soboto, v nedeljo pa so bili hokejisti Lustenaua občutno boljši nasprotnik. Med nedeljsko tekmo se je poškodoval vratar Bonvalot, a je tekmo kljub temu odbranil do konca. Z ledenih ploskev bo odsoten približno mesec dni. Branilec Nejc Stojan je na kratko opisal obe tekmi: “Za nami je kar naporen vikend. Na žalost nam ni uspelo osvojiti dveh zmag, priborili smo si 3 točke, vseeno pa s tem ne moremo biti zadovoljni. Tekmo proti Bregenzerwaldu smo odigrali dokaj dobro, hitro in napadalno. Zagotovo pa niso bili lahek nasprotnik. S tekmo proti Lustenau pa ne moremo biti zadovoljni. Vedeli smo, da nas čaka ekipa, polna odličnih posameznikov. Prvi dve tretjini nismo odigrali tako kot smo bili dogovorjeni v garderobi, puščali smo jim preveč prostora in časa, da so lahko ustvarili svojo igro. Zadnjo tretjino smo potem odigrali nekoliko bolje, a nam je zmanjkalo časa.”

Na včerajšnji tekmi državnega prvenstva proti Triglavu so imeli Železarji kar 69 strelov, dosegli pa so 4 zadetke. “Na to tekmo smo se pripravljali tako kot se na vsako, ne glede na to kdo je naš nasprotnik. Celotno tekmo smo imeli kontrolo v igri in nismo jim puščali veliko prostora za strele. Na žalost pa smo zadeli samo štirikrat. Na zadnjih tekmah realizacija res ni bila dobra, a bomo tudi to na treningih izboljšali”, je povedal mladi branilec. Na omenjeni tekmi se je poškodoval tudi branilec Gašper Korošec. Koliko časa bo odsoten še ni znano. Naši hokejisti se bodo jutri pomerili z ekipo Wipptal Broncos iz Vipitena. Igra ekipe, ki jo vodi Dustin Whitecotton, je odvisna predvsem od kanadsko – ameriške naveze Doggett – Lemay – Milam. Napadalca Slater Doggett in Mathieu Lemay ter branilec Jamie Milam so najboljši strelci ekipe. Jeseniški branilec Nejc Stojan se zaveda, da jih čaka nova težka tekma: “Igrati moramo tako kot se dogovorimo v garderobi. Če nam to uspe, potem rezultat ne bo zaostal. Izkoristiti moramo tudi prednost domačega ledu in naše odlične navijače.”

Kot veste, so se naši hokejisti v mesecu novembru skupaj z generalnim pokroviteljem SIJ Acroni priključili akciji, ki je po vsem svetu znana kot Movember, s katero širijo zavest o različnih boleznih moškega dela populacije. Na jutrišnji tekmi pa se boste akciji lahko priključili tudi navijači. Med odmori se boste lahko slikali s posebnim okvirjem in brkami, slike pa boste lahko delili na vaših družbenih omrežjih. 

Tekma se v dvorani Podmežakla prične ob 19. uri.