Potem, ko smo pred nekaj dnevi objavili, da bo v novi sezoni dres železarjev nosil mladi branilec Žiga Urukalo, je z današnjim dnem jasno, da so enako storili tudi Nejc Stojan, Jaka Šturm in Erik Svetina.

Nejc si je s svojimi predstavami v prejšnji sezoni pri glavnemu trenerju ustvaril ogromno zaupanja. Na decembrskem svetovnem prvenstvu do 20 let v diviziji I, skupini B, ki je potekalo na Bledu, je bil izbran za najboljšega branilca turnirja. Svoje dobre predstave na tem prvenstvu pa je potem prenesel še na led Podmažakle. Jaka in Erik pa sta s številnimi zadetki v letošnji sezoni dokazala, da se v njima skriva ogromno talenta. Strelsko je bil razpoložen predvsem Erik, ki je na 31 tekmah rednega dela Alpske hokejske lige dosegel kar 23 točk (12 zadetkov, 11 asistenc). Jaka strelsko sicer ni bil toliko razpoložen, a je s svojim pregledom nad igro, predvsem pa s svojo hitrostjo vseeno prispeval ogromen delež k izpolnitvi vseh ciljev.

Trener Gaber Glavič je že od prvega dne, ko je v dvorano Podmežakla stopil kot trener zatrjeval, da bo njegova ekipa drsalno in fizično najbolj pripravljena, igral pa se bo moderen in napadalen hokej. To je ekipi tudi uspelo, saj so sezono v Alpski hokejski ligi končali kot najbolj napadalna ekipa rednega dela. Kot kaže, se bo enakega recepta držal tudi v prihajajoči sezoni, ljubitelji jeseniškega hokeja pa lahko ponovno  pričakujejo boje za najvišja mesta.