HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 7:2

Dvorana Podmežakla, gledalcev 3.300

Sodniki: Fichtner, Moschen, Piras, Barnthaler

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Glavič, Čimžar, Bašič, Tavželj, Magovac, Kalan, Brus, Piispanen, Logar, Urukalo, Sodja U., Alagič, Tomaževič, Stojan, Planko, Svetina, Seršen, Sodja J., Lan Brun Rauh, Jezovšek

Strelci: 0:1 Zajc (Selan, Hebar, 12′), 1:1 Čimžar (Magovac, Bašič, 22′), 2:1 Sodja J. (Svetina, Seršen, 27′), 3:1 Brus (Kalan, Piispanen, PP1, 29′), 4:1 Logar (Svetina, Sodja J., 30′), 4:2 Koren (35′), 5:2 Čimžar (Bašič, Tavželj, 35′), 6:2 Glavič (Tavželj, Bašič, PP1, 38′), 7:2 Jezovšek (Alagič, Sodja U., 52′)

Kazenske minute: Sij Acroni 4, Olimpija 16

Streli na gol: Sij Acroni 45, Olimpija 36

 

Polna dvorana Podmežakla, odlična igra v drugi tretjini, veliko zadetkov in lepih akcij. To bi bil lahko kratek povzetek včerajšnjega derbija, ki je v gorenjski hokejski hram privabil več kot 3.000 navijačev. Igralci Olimpije so srečanje pričeli enako kot na vsakem dosedanjem derbiju. Z agresivnostjo in igro na telo so poizkušali čimprej zadeti. Po nekaj neuspelih poizkusih jim je to tudi uspelo. V 12. minuti sta lepo kombinirala Hebar in Selan, neubranljivo pa je zadel Miha Zajc. Železarji so kljub dokaj hitro prejetemu zadetku nadaljevali s svojo taktiko in hitrim drsanjem, kar se jim je obrestovalo kmalu po pričetku druge tretjine. Polne tribune Podmežakle je z natančnim strelom razveselil Tadej Čimžar. Napadi obeh ekip so se vrstili, vratarja pa sta odlično opravila svoj delo.

Pisala se je 27. minuta, ko je Erik Svetina lepo podal do Jaka Sodje, ta pa je kljub prekršku nad njim še četrtič v treh tekmah premagal vratarja Kristana. Železarji so se vedno bolj poigravali s svojimi tekmeci, hokejistom Olimpije pa je počasi že pojenjala sapa. Vodstvo je v 29. minuti po podaji Kalana izza gola povišal Brus, le dobro minuto kasneje pa je z močnim strelom Miha Logar zadel za 4:1. Kljub visokemu vodstvu pa zmaga še ni bila zagotovljena. V 35. minuti je plošček izgubil Urban Sodja, do njega je prišel Gal Koren, zadrsal okoli gola in zadel za 4:2. Domače navijače pa je le nekaj sekund kasneje še drugič na tekmi razveselil Čimžar in dokazal, da je v letošnji sezoni v odlični formi. Hokejisti Olimpije nikakor niso dohajali hokejistov Jesenic, storjenih je bilo preveč prekrškov, ki pa so bili voda na mlin železarjev. Igro z igralcem več so z zadetkom zopet kronali v 38. minuti, ko je plošček po strelu Tavžlja preusmeril Glavič.

V zadnji tretjini se je trener Olimpije odločil, da zamenja vratarja. Priložnost je dobil mladi Tilen Spreitzer. Kljub številnim lepim priložnostim železarjev, je klonil samo enkrat. V 52. minuti ga je z močnim strelom iz zapestja premagal Žan Jezovšek in tako postavil končni izid 7:2. Slavje v dvorani in pred dvorano se je lahko pričelo.

Jeseniški hokejisti boj za drugo mesto v Alpski hokejski ligi nadaljujejo v torek, ko bodo gostovali v Mozartovem mestu pri ekipi Red Bull Salzburg II. Mladi biki so na današnji tekmi premagali Olimpijo z rezultatom 4:1, železarjem pa so s to zmago dali vedeti, da jih čaka težko gostovanje.