Z jutrišnjim večernim gostovanjem v Cortini se zaključuje tudi redni del Alpske hokejske lige. Sezona, ki je bila za jeseniške hokejiste polna vzponov in padcev, se počasi približuje najpomembnejšemu delu – končnici. Vsaka napaka na prihajajočih tekmah je lahko že usodna in bi pomenila konec sezone v letošnji Alpski ligi. Z včerajšnjo zmago so se Železarji že uvrstili v finale državnega prvenstva, po mnenju Nika Pema pa je bila tekma zelo težka: “Tekma je bila napeta do zadnjega sodnikovega žvižga. Triglavani so se dobro borili, hoteli so zmagati, vendar smo na koncu zdržali. Na nas je zelo vplivalo gostovanje pri Bregenzerwaldu, saj smo se domov vrnili v poznih jutranjih urah. Velikokrat nismo bili zbrani pri nekaterih odločitvah, na koncu pa smo se le veselili zmage.”

Od tistega nesrečnega poraza proti ekipi Lustenaua, ko so bili Jeseničani celotno tekmo boljši nasprotnik, so uspeli nanizati tri zaporedne in prepričljive zmage, če štejemo še tekme v državnem prvenstvu, pa je teh več. Na teh treh tekmah so zadeli kar 26 – krat, prejeli pa so samo 2 zadetka. Branilec Pem je z igro, ki jo v zadnjem času kaže ekipa zelo zadovoljen: “Na zadnjih tekmah sem z našo ekipo in prikazanim zelo zadovoljen. Dogajajo se še nekatere manjše napake, a celotno gledano si ustvarimo zelo veliko priložnosti, kar nam je prinesel novi sistem igranja. Na večini tekem nasprotnika nadstreljamo in si ustvarjamo priložnosti, ki jih velikokrat tudi izkoristimo. Zelo pozitivno pa je tudi to, da naredimo malo prekrškov.”

Jeseničani so trenutno na 9. mestu, jutrišnji nasprotnik, Cortina, pa ima 10 točk manj in bodo sezono končali na 10. mestu. V svojih vrstah imajo kar nekaj tujih igralcev, najbolj pa izstopata Devin Di Diomete in Mathieu Ayotte, katera bosta tudi najbolj nevarna za naš gol. Nik se z jutrišnjimi nasprotniki preveč ne obremenjuje: “Tako kot vsako tekmo, gremo tudi jutri na zmago. Nadaljevali bomo z našo igro in ne bomo se ozirali na druge.” Železarji bi z jutrišnjo zmago in porazom Vipitena osvojili željeno 8. mesto, ki v igri za končnico prinaša veliko: “Želimo si prednosti domačega igrišča, ampak tudi če prvo tekmo ne bomo igrali doma, ni pomembno. Smo ekipa, ki lahko poseže po visokih mestih in tega se tudi zavedamo. Mislim, da bomo do končnice izpopolnili našo igro in se pokazali kot zelo močan nasprotnik, ne glede na to kdo nam bo stal nasproti.”