Alpska hokejska liga, Fassa

HC Fassa Falcons – HDD SIJ Acroni Jesenice 5:2

Kazenske minute: Fassa 11, Jesenice 9
Streli na gol: Fassa 16, Jesenice 30

1:0 Mizzi (Zakharchenko, 2′)
2:0 Zanet (Chiodo, 6′)
2:1 Glavič (Tavželj, Grahut, SH, 21′)
3:1 Chiodo (Roupec, Lundstrom, PP1, 22′)
4:1 Mizzi (Chiodo, 48′)
4:2 Brus (Tomaževič, Poklukar, 52′)
5:2 Marchetti (Caletti, Lundstrom, 57′)

Po četrtkovem porazu so Železarji upali na zmago in točke proti Fassi. Že v uvodnih minutah tekme je bilo videti, da bo tudi tokrat naloga težja od pričakovanega. Pristop že od prve minute ni bil pravi, domačih hokejisti pa so z odliko izkoriščali priložnosti, ki so se jim ponudile predvsem po individualnih napakah Železarjev. Prva se jim je pripetila že v 2. minuti tekme, ko je obrambi ušel hitri Mizzi in matiral nemočnega Avsenika. Jeseničanom se je tako kot na zadnji tekmi zopet poznala neučinkovitost pri strelih, saj je bila večina strelov usmerjenih naravnost v vratarja Zakharchenka. Po 6. minutah tekme so Jeseničani zaostajali že za 2 zadetka. Maloštevilne gledalce je z zadetkom na noge dvignil Zanet.

Svoji ekipi je nekaj upanja na preobrat vrnil Glavič, ki je s strelom iz strani nekoliko presenetil domačega vratarja, plošček pa je končal za njegovim hrbtom. Vendar pa so domačini že takoj v naslednjem napadu zopet zadeli. Uspešen je bil Chiodo. Železarji so še naprej vso energijo usmerjali v preobrat, vendar so domači hokejisti uspešno ustavljali vse njihove napade. Svoj drugi zadetek na tekmi je v 48. minuti dosegel Mizzi. Jeseničani se niso predali in so preko Brusa v 52. minuti rezultat uspeli znižati. Ko je novo napako Jeseničanov v zadetek spremenil še Marchetti, je bila tekma odločena. Na strani jeseniških hokejistov enostavno ni bilo videti dovolj želje in volje. Nekaj minut pred koncem sta se v pretep zapletla še Castlunger in Glavič, Železarjem pa tudi to ni pomagalo. 

Mitja Šivic bo imel med reprezentančnim premorom kar nekaj dela v garderobi. Predvsem s tem kako ekipo mentalno pripraviti na nadaljevanje sezone.