Nova sezona Alpske hokejske lige je tik pred vrati. Medtem ko se večina igralcev, ki bodo v prihajajoči sezoni zastopali barve državnih prvakov, še vedno sprošča in uživa še zadnje proste dneve, se predsednik Anže Pogačar skupaj s sodelavci že intenzivno pripravlja na začetek tretje sezone v Alpski hokejski ligi.

V letošnji sezoni bomo v ligi spet spremljali 17 moštev, ekipa HC Neumarkt Egna je iz lige izstopila, prvič pa bomo lahko spremljali hokejiste italijanske ekipe Hockey Milano Rossoblu. Ekipa iz drugega najbolj priljubljenega mesta v Italiji bo sestavila močno ekipo, s tem pa bodo železarji pridobili velikega konkurenta za najvišja mesta v ligi. V rednem delu bodo ekipe odigrale 40 tekem, po sistemu vsak z vsakim, osem srečanj pa bodo moštva odigrala znotraj geografskih skupin – oba slovenska predstavnika sta del regionalne skupine vzhod, v kateri so še EK Zeller Eisbären, Red Bull Hockey Juniors in KAC II. Prvi večni derbi bo na sporedu 27. 10. 2018 v dvorani Podmežakla, ekipi Jesenic in Olimpije pa se bosta v rednem delu srečali štirikrat.

Po koncu rednega dela se bo letos v končnico uvrstilo kar 12 ekip. Najboljša štiri moštva rednega dela bodo neposredno uvrščena v četrtfinale, medtem ko se bodo moštva, uvrščena od 5. do 12. mesta, pomerila v “malem četrtfinalu” na dve dobljeni tekmi. Moštva med 13. in 17. mestom bodo sezono končala po rednem delu sezone. Po odigranem razigravanju za četrtfinale ne bo več šale. Tako kot lani bodo četrtfinale ekipe odigrale na štiri dobljena srečanja, polfinale na tri zmage, finale pa ponovno na štiri dobljena srečanja po sistemu “best-of-seven”. 

Sezono bodo železarji uradno sicer pričeli že v prvih avgustovskih dneh, sledilo bo nekaj prijateljskih tekem, udeležili pa se bodo tudi tradicionalnega turnirja na Bledu. Nato je na vrsti slovenski pokal, v soboto 15.9. pa bo šlo zares. Železarji bodo sezono odprli v domači dvorani proti ekipi S. G. Cortina.

V letošnji sezoni boste lahko vse domače tekme ekipe HDD Sij Acroni Jesenice v rednem delu ljubitelji hokeja spremljali tudi preko Youtube kanala uporabnika Video2go.live. Prenos se bo začel s studijskim programom, obogatili pa ga bomo še s številnimi izjavami pred, med in po tekmi.

Ena ekipa, eno srce!