Nova hokejska sezona se nevzdržno bliža. Medtem, ko vas večina že uživa v poletnih dneh, pa dela pri najboljši hokejski ekipi ne primanjkuje. Trenutno potekajo intenzivni dogovori z igralci, ki bi lahko še dodatno okrepili vrste železarjev, dogovarjamo se za nekaj prijateljskih tekem, ki bodo odigrane v mesecu avgustu, v pripravi so načrti za prodajo sezonskih vstopnic, čaka pa vas tudi kar nekaj novosti, ki jih pripravljamo skupaj z agencijo Goclick.

Sporočamo pa vam, da bosta v prihajajoči sezoni pod taktirko trenerja Glaviča še vedno igrala tudi Urban Sodja in Gašper Seršen. Kot verjetno veste, prihaja Urban iz znane hokejske družine, svojo celotno hokejsko kariero pa je preživel na Jesenicah. Za seboj ima tudi kar nekaj težkih tekem v ligi EBEL, v lanski sezoni pa je v AHL odigral skupno 44 tekem in dosegel 23 točk (7 zadetkov, 16 asistenc). Gašper se je članski vrsti pridružil šele pred lansko sezono, podobno kot vsi mladi hokejisti Jesenic, pa je igral v več tekmovanjih. Ekipo HDD Jesenice je zastopal v Alpskih hokejski ligi, v slovenskem pokalu in v DP, ekipo HD Hidria mladi pa je zastopal v ligi EBYSL. Za člansko ekipo je tako odigral 41 tekem in dosegel 7 točk (1 zadetek, 6 asistenc), v ligi EBYSL pa je odigral 20 tekem in dosegel 19 točk (10 zadetkov, 9 asistenc).

V nekaj tednih bo torej znana ekipa, ki bo aktualne državne prvake v sezoni 2018/2019 zastopala v AHL, slovenskem pokalu, DP in v Kontinentalnem pokalu. Podmladek imamo, potrebujemo pa še nekaj izkušenih hokejistov, od katerih se bodo ti mladi hokejisti lahko učili.

Ena ekipa, eno srce!