Železarji so že pred pričetkom prejšnje tekmovalne sezone sklenili, da se bodo za vsak poraz oddolžili z vsaj eno uro dobrodelnega dela. V letošnji sezoni so premoč tekmecem priznali samo na uvodni tekmi v Podmežakli proti ekipi Asiaga. Danes so zato v zasedbi Aleksandar Magovac, Bašič Luka, Gašper Glavič, Andrej Tavželj, Čimžar Tadej, Planko David, Clarke Saunders in Miha Logar obiskali oskrbovance Doma upokojencev Dr. Franceta Bergelja na Jesenicah. Jeseniški hokejisti so ob druženju s starejšo populacijo prvič spoznali t.i. igro ruski bowling. Kapetan Andrej Tavželj je po koncu obiska povedal: “Zame osebno je bila to zanimiva izkušnja, predvsem zaradi tega ker sploh nismo vedeli kaj je ruski bowling. Zagotovo je lepo priti med drugo generacijo ljudi, ki živijo skupaj. Oni so nam pokazali, kako se stvari streže, mi smo poizkusili in ugotovili, da potrebujemo še kar nekaj treninga, da bomo na istem nivoju kot oni”.

Ob prihodu so bili železarji zelo lepo sprejeti, imeli so tudi skupno kosilo. “V imenu vseh fantov bi se rad zahvalil kuharicam za hrano in pijačo in pa vsem za topel sprejem”, je povedal kapetan.

Ena ura skupnega druženja je minila prehitro, vsi skupaj so uživali, zagotovo pa si bodo to izkušnjo zapomnili tako naši hokejisti kot tudi oskrbovanci. Se bodo še kdaj vrnili? Andrej Tavželj pravi, da zagotovo!

Ena ekipa, eno srce!