HDD Sij Acroni Jesenice – S.G. Cortina Hafro 7:1
Dvorana Podmežakla, gledalcev 720

Sodniki: Metzinger, Bergant, Widmann, Markizeti
Streli: Jesenice 33, Cortina 25
Kazenske minute: Jesenice 4, Cortina 4

Strelci:

1:0 Svetina (Rodman, Stojan, 27′)
2:0 Čimžar (Pem, Tavželj, 29′)
3:0 Stojan (Rodman, Jyrkkiö, 36′)
4:0 Urukalo (Jyrkkiö, Kalan, 45′)
5:0 Brus (Pem, Čimžar, PP1, 49′)
6:0 Čimžar (Brus, Bašič, 53′)
7:0 Čimžar (Pem, Bašič, 56′)
7:1 Barnabo (Adami, Moser, 58′)

 

Z današnjo prvo tekmo v Alpski hokejski ligi se tudi uradno končuje pripravljalno obdobje Železarjev, v katerem so prikazali kar nekaj solidnih predstav. Na nekaterih pripravljalnih tekmah smo lahko še videli nekaj napak, katere pa so sodeč po današnji visoki zmagi na treningih v zadnjem tednu uspeli odpraviti. Sezono je z metom prvega ploščka odprl jeseniški župan, Tom Mencinger, domači hokejisti pa so se navijačem predstavili v tradicionalnih rdečih dresih. Trener Glavič je pred tekmo nekoliko pomešal branilske pare. V prvem sta igrala Tavželj in Pem, v drugem pa Jyrkkiö in Stojan. Železarji so tekmo pričeli napadalno, domačim navijačem so želeli pokazati, da je obdobje, ko so imeli težave z učinkovitostjo, končano. Kljub odličnim priložnostim Brusa in vratnici Urbana Sodje se rezultat v prvih 20. minutah ni spremenil. Razmerje v strelih je bilo dokaj izenačeno (8:7), oba vratarja pa sta opravila odlično delo. 

V drugi tretjini so Železarji prestavili še v prestavo višje in začeli zadevati. Prvi zadetek v letošnji sezoni je po lepi podaji Rodmana dosegel mladi Erik Svetina. Vratarja De Filippa je premagal s pravo mojstrsko potezo. Le 2 minuti kasneje pa je zadetek dosegel še junak tekme, Tadej Čimžar. Visokorasli napadalec se je odlično znašel v gneči pred vratarjem. Jeseniški hokejisti kljub vodstvu niso popuščali, priložnosti so se vrstile ena za drugo, tretji zadetek pa je visel v zraku. Tega je v 36. minuti dosegel branilec Stojan. Ko sta v 45. in 49. minuti zadetka dosegla še Urukalo in Brus, je bila tekma že praktično odločena. Železarski stroj za zadetke v obliki Tadeja Čimžarja pa je s “hattrickom” poskrbel za visoko vodstvo sedmih zadetkov. Ko je že kazalo, da bo vratar Saunders mrežo ohranil nedotaknjeno, so gostje vendarle zadeli. Po gneči v vratarjevem prostoru je zadel Barnabo. Sodnika sta po ponovnem ogledu posnetka zadetek priznala, Železarji pa so dosegli zmago, ki bo v garderobo prinesla visoko mero samozavesti. 

Naslednji test naše hokejiste čaka že v ponedeljek, ko bodo v sklopu DP palice prekrižali z ekipo HK Slavija Jr. Tekma bo odigrana v dvorani Podmežakla s pričetkom ob 19. uri. Vabljeni!

Izjava Tadeja Čimžarja po tekmi: