HDD Sij Acroni Jesenice – EC KAC II 5:2

Dvorana Podmežakla, gledalcev 323

Sodniki: Durchner, Lendl, Bizalj, Libiseller

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Svetina, Čimžar, Bašič, Brun Rauh, Magovac, Brus, Piispanen, Tomaževič, Urukalo, Logar, Jezovšek, Kalan, Glavič, Stojan, Planko, Sodja J., Jeklič, Sodja U.

Strelci: 1:0 Stojan (Brus, Tomaževič, 4′), 1:1 Kern (Steffler, Kraus, 8′), 2:1 Kern (Schettina, 15′), 2:2 Brun Rauh (Bašič, Čimžar, 20′, PP1), 3:2 Čimžar (Bašič, Brun Rauh, 28′), 4:2 Sodja J. (Glavič, Magovac, 47′), 5:2 Brus (Urukalo, Bašič, 56′)

Streli na gol: Sij Acroni Jesenice 46, KAC II 23

Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 4, KAC II 6

 

V nedeljo je železarje čakala še druga tekma v dveh dneh, tokrat so palice prekrižali z ekipo KAC II, ki so jo pred slabim tednom v njihovi dvorani premagali s kar 11:1. Tokratna tekma je bila drugačna, veliko bolj izenačena. Domači hokejisti so prvi zadetek dosegli že v 4. minuti, ko je lepo podajo Brusa izkoristil Stojan in z močnim strelom premagal gostujočega vratarja. Slavje v Podmežakli ni trajalo dolgo, saj so že v 8. minuti gostje preko Kerna izenačili. Ključ premoči železarjev, pa so gostje uspeli celo povesti. Vratarja Saundersa je presenetil strel Kerna in končal za njegovim hrbtom.

V drugi tretjini so se jeseniški hokejisti uspeli zbrati in zaigrali veliko bolje. Mladi branilec Lan Brun Rauh je najprej s svojim prvim zadetkom v Alpski hokejski ligi poskrbel za izenačenje, Tadej Čimžar pa je v 28. minuti svojo ekipo popeljal v vodstvo. Vodstvo bi bilo lahko še večje, vendar je vratar Vorauer z nekaj lepimi obrambami svojo ekipo še držal v igri.

V zadnji tretjini so železarji izkoristili izkušnje in svojo hitrost ter s še dvema zadetkoma tekmo mirno pripeljali do konca. Najprej je lep prodor s strelom v levi zgornji kot vratarja zaključil mladi Jaka Sodja, nekaj minut pred koncem pa je piko na i postavil še Miha Brus. Hokejisti Jesenic so v tem vikendu osvojili 6 točk in vsaj začasno zasedli prvo mesto na lestvici.

V sredo ob 19. uri se nam obeta pravi hokejski praznik, saj v dvorano Podmežakla prihaja aktualni prvak Alpske hokejske lige, Rittner Buam, ki ima v svojih vrstah kopico odličnih hokejistov. Železarji obljubljajo borbo do konca, z vašo pomočjo pa jim bo veliko lažje. Zato vas vabijo, da jih podprete in jim pomagate ostati na zasluženem prvem mestu!

Ena ekipa, eno srce!