HDD Sij Acroni Jesenice – EK Zeller Eisbären 7:3

Dvorana Podmežakla, gledalcev 400

Sodniki: Pahor, Zrnič, Crnkič, Režek
Streli na gol: Jesenice 51, EKZ 17
Kazenske minute: Jesenice 6, EKZ 20

Strelci: 1:0 Glavič (2′), 2:0 Rodman (Pem, Kalan, PP1, 8′), 3:0 Brus (Jyrkkiö, Čimžar, PP1, 12′), 3:1 Nageler (Oraže, PP1, 39′), 3:2 Nageler (Scholz, PP1, 44′), 4:2 Glavič (Čimžar, 44′), 5:2 Rodman (46′), 5:3 Wilfan (SH1, 49′), 6:3 Jyrkkiö (Bašič, Čimžar, PP1, 50′), 7:3 Kalan (Rodman, PP1, 53′)

 

Visoka zmaga na zadnji pripravljalni tekmi je v garderobo Železarjev prinesla samozavest, kar je pred pričetkom bojev za prvo lovoriko v sezoni zelo dobrodošlo. Gostje so na Jesenice pripotovali samozavestno in z upanjem na zmago, domov pa so odšli s kar sedmimi zadetki v njihovi mreži.

Tekmo so bolje pričeli domači hokejisti. Nasprotnika so pokrivali po celem igrišču, s hitrim drsanjem in streli pa so že na začetku tekme pokazali, da šteje samo zmaga. Vratarja Franka so uspeli premagati že v 2. minuti tekme, zadel pa je Gašper Glavič. Gostujoči hokejisti so imeli kar nekaj težav s hitro igro Železarjev, akcije pa so prekinjali večinoma s prekrški. Tako je bilo tudi v 8. minuti tekme, ko je igro z igralcem več z lepim, diagonalnim strelom izkoristil Rodman. Prekrški za izključitev so se s strani gostov vrstili eden za drugim, v prvih 20. minutah smo jih videli kar 5, Železarji pa so jih dobro izkoriščali. V 12. minuti je branilec Jyrkkiö poskusil s strelom iz modre črte, zadel vratnico, plošček pa se je odbil do Mihe Brusa, kateremu ni bilo težko zadeti in postaviti končni izid prve tretjine.

V drugi tretjini smo videli tudi prvi “powerplay” gostov, zaradi prekrška je bil izključen Erik Svetina. Vratar Saunders je maloštevilne poizkuse uspel ubraniti. Le nekaj minut kasneje se je sam pred vratarjem Frankom znašel Šturm, a na žalost jeseniških navijačev ni zadel. V 39. minuti so gostje vendarle zadeli, številčno prednost na ledu je izkoristil Daniel Nageler. Prednost po 40. minutah igre je nakazovala na zmago Železarjev, a je bila pred nami še zadnja tretjina.

Trener Glavič je v zadnjih 20. minutah tekme priložnost v vratih ponudil mlademu Urbanu Avseniku. Gostje so rezultat uspeli znižati le 4 minute kasneje, ko se je plošček po strelu nesrečno odbil od ograde na palico Nagelerja, ta pa je zadel in svoji ekipi prinesel nekaj upanja na izenačenje. Sledile so prave strelske vaje Železarjev. Le nekaj sekund kasneje se je pred golom Franka najbolje znašel Glavič in dosegel še drugi zadetek na tekmi. V 46. minuti je Rodman kljub temu, da ga je nasprotni igralec oviral, pridrsal pred vrata in rutinirano zadel ter poskrbel za navdušenje na tribunah. Gostujoči hokejisti so ponovno zapretili v 49. minuti, ko so imeli Železarji na ledu igralca več. Wilfan je izkoristil napako obrambe in premagal Avsenika. To pa ni zmedlo Železarjev, saj so le minuto kasneje ponovno zadeli. Branilec Jyrkkiö je streljal z modre črte, plošček pa je končal za hrbtom vratarja Franka. Kljub visokemu vodstvu pa domači hokejisti niso popuščali. Končni rezultat pa je v 53. minuti z mojstrskim strelom postavil Luka Kalan. Po koncu tekme so bili navijači s predstavo njihovih ljubljencev zelo zadovoljni, dvorano Podmežakla pa so zapuščali z nasmeški in optimizmom.

Že jutri pa naši hokejisti pričnejo s tekmami za slovenski pokal. V četrtfinalu jih čaka ekipa HDK Maribor, Železarji pa bodo storili vse, da ubranijo lovoriko. Tekma bo odigrana v Kranju, pričetek pa je ob 20.30 uri. Vabljeni k ogledu!