Na Jesenice se bo avgusta vrnil najboljši vratar Alpske hokejske lige v lanski sezoni, 28-letni Clarke Saunders. Clarke je vratar, ki je s svojimi neverjetnimi obrambami hitro osvojil srca jeseniških navijačev. Tudi sam se časa, ki ga je preživel na Jesenicah z veseljem spominja. “V lanski sezoni sem res užival v igranju za Jesenice. Zaljubil sem se v mesto in okolico, navijači so nas podpirali na vsakem koraku. Komaj čakam, da se vrnem na Jesenice!” Clarke je trenutno na zasluženem oddihu v domači Kanadi, ko smo ga vprašali kako se pripravlja na prihajajočo sezono, pa je komentiral: “Vedno se je lepo vrniti v domači kraj in videti družino in prijatelje. Večino poletja tako ali tako že treniram in se pripravljam na novo sezono, predvsem veliko delam na kondiciji ter na psihični pripravi.” Kanadski čuvaj mreže je v svoji prvi sezoni v jeseniškem dresu v rednem delu Alpske hokejske lige odigral 34 tekem, njegov odstotek ubranjenih strelov pa je bil visokih 93%, v končnici pa je ta odstotek še izboljšal in je na 8 tekmah ubranil kar 93,5% strelov na njegova vrata.

Njegove odlične predstave so vzbudile pozornost številnih klubov iz tujine, a se je Clarke vendarle odločil, da ostane na Jesenicah. “Glavni razlog, da ostajam, je v tem, da sem zares užival v tej ekipi in v vzdušju. Navijači so me odlično sprejeli, zdaj pa bi se jim rad oddolžil s še eno odlično sezono.” Njegovi cilji pa so jasni: osvojiti Alpsko hokejsko ligo in državno prvenstvo!

Predsednik Anže Pogačar je bil ob podpisu pogodbe navdušen: Veseli me dejstvo, da smo po nekaj letih prišli do točke, ko si odlični tuji igralci želijo ostati na Jesenicah vec kot samo eno sezono. Clarke Saunders je kvalitetni vratar in karakterno odlična oseba. Z lanskimi odličnimi predstavami si je priboril kar nekaj ponudb drugih klubov, vendar je s podpisom nove pogodbe z nami pokazal pripadnost našemu klubu. Verjamem, da bo tudi v novi sezoni visoka ovira za nasprotne napadalce ter, da bo s trdim delom in poštenim odnosom vzor ostalim članom ekipe.”

Clarke, dobrošel nazaj na Jesenice!