SPOŠTOVANI VSI!

Prva asociacija, ko slišimo JESENICE, je prav gotovo hokej. Letos praznujemo 70 let obstoja hokeja na Jesenicah. 70 let ponosa na naše Železarje. Jesenice so po hokeju poznane po celotni Sloveniji, bivši Jugoslaviji in polovici Evrope. Gorenjska se poistoveti s hokejem – kdo ne pozna izraza gorenjska trma? Vse to izvira iz našega ponosa – hokeja.

Hokej na Jesenicah je imel vzpone in padce, a so se venomer našli ljudje, ki niso dopustili, da ponos Jesenic, ponos Gorenjske, ugasne. Tega si Jesenice ne smejo dovoliti, brez hokeja so Jesenice prazne, mesto brez duše in brez kvalitetnega športnega dogodka.

Pred štirimi leti se je skoraj zgodil črni scenarij, na srečo se je zbrala ekipa entuziastov in ustanovila HDD Jesenice, ki je v teh štirih letih ohranila hokej, povrnila upanje v hokej navijačem, igralcem ter sponzorjem. Zopet se diha za eno ekipo z enim srcem – ZA JESENICE!
Ne gre prezreti dejstva, da je Občina Jesenice hokeju venomer stala ob strani, skrbela za delo podmladka, obnovila dvorano Podmežakla, preko razpisov zagotovila sredstva za uporabo ledene ploskve, itd. Pa vendar sprašujemo sebe in vas, ali je to dovolj?

Brez kvalitetne članske ekipe so mladi brez vzornikov in ni produkcije novih Kopitarjev, Razingerjev, Felcev, Tišlarjev, Rodmanov, …
Zato, spoštovani župan in svetniki, Vas javno prosimo, da se s konkretnimi dejanji pomaga članskemu hokeju. Smatramo, da bi Občina Jesenice, ki jo vsak bolj pozna po hokeju kot po čemerkoli drugem, morala bolj finančno podpreti člansko moštvo. Poleg brezplačne uporabe ledene ploskve, smatramo, da bi morali pokriti stroške trenerskega štaba prve ekipe in servisa le te. Vsako gostovanje članov v Avstriji in Italiji je promocija mesta Jesenic in stroški samih gostovanj so konec koncev naložba v prepoznavnost kraja in regije.

Spoštovani župan in občinski svetniki, sedaj se sprejema proračun za prihajajoče leto 2019. Verjetno se vsi strinjamo, da Jesenice hokej potrebujejo, zato predlagamo, da v proračunu zagotovite sredstva za zgoraj navedeno. Izgovor, da se članske ekipe ne more finančno podpreti ne zdrži realne presoje, saj Koper, Maribor, Ljubljana in drugi to javno povedo in izvajajo.

Vsem svetniškim skupinam smo pripravljeni priti predstaviti vizijo razvoja hokeja na Jesenicah in verjamemo, da boste prepoznali naše dobro delo in nas podprli.

Župan in občinski svetniki ste na potezi, da pomagate ohraniti in obuditi naš ponos – jeseniški hokej!

S športnim pozdravom!

Vodstvo HDD Sij Acroni Jesenice