ODPRTO PISMO PREDSEDNIKA HDD SIJ ACRONI JESENICE

Jesenice, 31. 10. 2018

 
Spoštovani privrženci jeseniškega hokeja,

dovolite, da se vam v imenu vseh akterjev, ki delujemo v HDD SIJ Acroni Jesenice sprva opravičim za slabe predstave in rezultate, ki so jih naši fantje pokazali in dosegli na nekaj zadnjih tekmah. Šport vedno sestoji iz vzponov in padcev, pa čeprav so ti včasih zelo boleči in pridejo ob nepravih trenutkih. Nič drugače ni na Jesenicah. Po mnogih nepozabnih uspehih, ki jih je nizal naš predhodnik HK Jesenice, je sledil padec, ki še danes pušča sledi v slovenskem in jeseniškem hokeju. Kljub temu smo pokazali, da nam v HDD Jesenice še zdaleč ni vseeno. S trdim delom in žrtvovanjem številnih ljudi, ki jim je mar za jeseniški hokej, smo v zadnje pol desetletja velikokrat razveseljevali gorenjsko množico, ki predvsem na derbijih z večnimi tekmeci iz Ljubljane pokaže, da ji je še kako mar za naš gorenjski športni ponos. V štirih sezonah smo trikrat postali državni prvaki Slovenije, pokalni prvaki in uveljavili veliko mladih igralcev ter igrali moderen hokej. Letos je v primerjavi s preteklimi sezonami zgodba nekoliko drugačna. Dejstvi, da naša ekipa še ni konkurenčna za napad na vrh lestvice AHL in da smo izgubili tri tekme proti večnim tekmecem iz Ljubljane, vsekakor nista razveseljivi. Žal nam je, da se je krivulja rezultatov obrnila navzdol in da naša ekipa ne pokaže prave igre. A žalost in jezo, ki se je nabrala na zadnjih nekaj tekmah, želimo, moramo in verjamem, da zmoremo obrniti v našo korist!

Uprava HDD Jesenice se zaveda krize in resnosti trenutne situacije. Prav tako vemo, da se hokej igra zaradi vas, cenjeni podporniki in navijači, saj ste vi tisti, ki klubu dajete čar, našim Železarjem pa pričarate čarobno kuliso na tekmah v dvorani Podmežakla. Zato vam sporočam, da se na vse pretege trudimo, da bodo vezi v naši ekipi, v naši upravi in v društvu nasploh, trdnejše iz dneva v dan, iz tekme v tekmo. Da ne bo važna zgolj kolektivnost, temveč tudi moč in enotnost naše ekipe. Zato smo se odločili, da se z jutrišnjim dnem okrepimo z novim/starim igralcem, za katerega smo prepričani, da bo izredno pomemben in uspešen člen naše ekipe.

Vemo tudi, da dobra ekipa brez notranje konkurence ne obstaja. Ob tem poudarjam, da nima prav nihče več zagotovljenega mesta v članski ekipi. Zaradi slabih predstav smo se odločili, da nekatere igralce začasno premestimo v ekipo U-20, saj se tudi naši najmlajši člani ekipe morajo zavedati, da igranje za klub kot so Jesenice, ne pomeni zgolj »enostavna pot do slave«, temveč pomeni čast, odgovornost, spoštovanje in trdo delo.

Cenjeni navijači, hvala za prečudovito kuliso, ki ste jo pričarali na sobotnem derbiju z Olimpijo. Hvala za vaš glas na vseh domačih tekmah. Hvala, ker nas mnogokrat podpirate tudi, ko naši hokejisti igrajo v gosteh. Kljub temu, da ne podpiram nedavnega obiska slačilnice posameznih navijačev, imate moj prav, saj si nedvomno zaslužite, da izrazite svoje stališče in svoje mnenje.

Spoštovani podporniki, zdaj je resnično zadnji čas, da se poenotimo in s skupnimi močmi pokažemo, kaj hokej na Jesenicah resnično pomeni. Že na naslednjih dveh tekmah pričakujem boljšo predstavo in dve zmagi naših ljubljencev. Verjamem, da si zmag želite tudi vi, zato vas pozivam, da se v čim večjem številu udeležite domačih tekem, saj brez vas ni nas. Verjemite mi, da mi je po več letih predsedovanja postalo jasno, da ste prav Vi ključ do uspeha, obstoja in nadgradnje jeseniškega hokeja. Z nakupom vstopnic pokažete, da vam je mar za naše fante in hkrati ohranjate naše društvo pri življenju. Ko bo v bodoče naša ekipa ponovno zadihala kot eno, ko bo med nami, navijači in simpatizerji spet zavladala evforija, ko bodo tribune dvorane Podmežakla spet pokale po šivih, takrat nam nihče ne bo prišel do živega.

Verjamem v naše društvo, v naše fante in v naš uspeh. Želim in upam, da verjamete tudi vi.

Ena ekipa, eno srce!

Anže Pogačar,
predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice