Sestava ekipe za prihajajočo sezono se nadaljuje, ekipa, ki bo kmalu zadrsala na led Podmežakle, pa počasi dobiva končno podobo. Po odhodu nekaterih standardnih branilcev, je največja vrzel nastala prav v obrambi. Uprava HDD Jesenice je zato zavihala rokave in iz dežele hokeja pripeljala novo okrepitev.

Obrambo železarjev bo v kratkem okrepil finski igralec Jesse Jyrkkiö. Gre za 29-letnega igralca, ki je večino svoje hokejske kariere preigral v finski ligi, najprej za mlajše selekcije ekipe Ässät, v sezoni 2007-2008 pa je prvič zaigral tudi za člansko ekipo. V najboljši finski ligi je zbral več kot 150 nastopov in nekaj tekem odigral tudi v ligi EBEL za ekipo Gradca. V zadnji sezoni je nekaj časa drsal kot član ekipe Fehervar AV19, kasneje se je preselil v Francijo, nato pa sezono končal na Danskem. Bil je tudi član vseh selekcij finske reprezentance do U20.

Gre za napadalno usmerjenega branilca z odličnimi drsalnimi sposobnostmi, še posebej nevaren pa je v igri z igralcem več. Jesse se bo ekipi pridružil v drugem tednu avgusta, podpisal pa je enoletno pogodbo. 

Dobrodošel na Jesenicah!

 

STATISTIKA MED ČLANI:

Finska 1. liga: 153 tekem (9 zadetkov, 33 asistenc)
Finska 2. liga: 115 tekem (22 zadetkov, 58 asistenc)
EBEL: 33 tekem (1 zadetek, 10 asistenc)
Danska: 112 tekem (16 zadetkov, 51 asistenc)
Švedska 2. liga: 60 tekem (5 zadetkov, 19 asistenc)