HC Gherdeina – HDD Sij Acroni Jesenice 5:6

Sodniki: Arlič, Lazzeri, Pahor, Mantovani

Streli na gol: Gherdeina 35, Jesenice 40
Kazenske minute: Gherdeina 8, Jesenice 2

Strelci:
0:1 Paradis (Kalan, 7′)
0:2 Brus (Pesjak, 13′)
1:2 Sullman Pilser (De Biasio, Long, 14′)
1:3 Paradis (28. PP1)
1:4 Stojan (Čimžar, 30′)
1:5 Kalan (Pem, Sodja U., 31′)
2:5 Demetz I. (Pitschieler, Roupec, 33′)
2:6 Paradis (Kalan, Brus, 33′)
3:6 Demetz I. (De Biasio, 34′)
4:6 Pitschieler (Kostner, Demetz I., 41′)
5:6 Willeit (Roupec, Brugnoli, 49′)

 

Potem, ko so v taboru Železarjev že predstavili novi okrepitvi na branilskem položaju, se je ekipa danes odpravila na kar 5 ur dolgo gostovanje v Gherdeino k tamkajšnji ekipi. Trener Rodman ima zaradi poškodb igralcev kar nekaj težav s sestavo napadov. Na današnji tekmi so manjkali Tavželj, Rodman, Pance, Glavič in Urukalo. Je pa za jeseniško ekipo zaigral že Miha Pesjak, ki se je po nekajletni odsotnosti vrnil v dres Železarjev. V prvih dvajsetih minutah so gledalci v Wolkenstein-Pranives areni videli kar 3 zadetke. Najprej je v igri z igralcem več že v 7. minuti zadel Paradis, vodstvo Železarjev je v 13. minuti po podaji Pesjaka povišal Brus, za veselje na tribunah pa je poskrbel Sullman Pilser, ki je vratarja Saundersa premagal le slabo minuto kasneje. Domači trener je že v 9. minuti zaradi poškodbe zamenjal vratarja, namesto Pietilä je v igro vstopil Leo Kostner. 

Tudi v drugi tretjini so sicer maloštevilni navijači prišli na svoj račun, saj so lahko videli kar 6 zadetkov. Prvi je z drugim zadetkom na tekmi tretjino odprl Paradis, Stojan je kmalu zatem povišal na 1:4, Luka Kalan pa na visokih 1:5 le minuto kasneje. Kot kaže igra v obrambi pri nobeni ekipi ni bila na visokem nivoju, saj so do konca druge tretjine padli še trije zadetki. Blestel je predvsem Philippe Paradis, ki je v 33. minuti dosegel že svoj tretji zadetek na tekmi. Domači vratar je imel v 40. minutah igre veliko več dela, saj so Železarji proti njemu ustrelili kar 29 strelov. Zadnjo tretjino so jeseniški hokejisti pričelo zelo medlo, šepala je predvsem igra v obrambi. Domači hokejisti so po dveh zaporednih zadetkih prišli samo na gol zaostanka. V 41. in 49. minuti sta zadela Pitschieler in Willeit. Kljub pritisku domačih, da bi prišli do izenačenja in nekoliko slabši igri v obrambi v zadnji tretjini, so Železarji vendarle tekmo mirno pripeljali do konca in vknjižili pomembne 3 točke.

V torek nas čaka že nova tekma, naši fantje se bodo v Salzburgu pomerili proti ekipi, ki ji gre v letošnji sezoni naravnost odlično, saj zasedajo visoko 5. mesto.