HC Fassa – HDD Sij Acroni Jesenice 1:5

Alba di Canazei, gledalcev 692

Sodniki: Virta, Moschen, Cristeli, Giacomozzi

Sij Acroni Jesenice: Vlahovič, Saunders, Sodja U., Čimžar, Bašič, Tavželj, Magovac, Kalan, Piispanen, Tomaževič, Stojan, Logar, Glavič, Alagič, Jezovšek, Brun Rauh, Planko, Svetina, Seršen, Sodja J., Kraigher

Strelci: 0:1 Svetina (Jezovšek, Sodja U., PP1, 10′), 0:2 Magovac (Tavželj, Bašič, PP1, 11′), 0:3 Stojan (Logar, Piispanen, PP2, 42′), 0:4 Glavič (Bašič, Magovac, PP1, 44′), 0:5 Logar (Piispanen, Tomaževič, PP1, 45′), 1:5 Rothstein (Di Diomete, Da Tos, 48′)

Kazenske minute: Fassa 24, Jesenice 2

Streli na gol: Fassa 16, Jesenice 51

 

Tekme v Alpski hokejski ligi se počasi približujejo koncu rednega dela, železarji pa še vedno držijo odlično tretje mesto. Trener Glavič se je tokrat odločil za spremembo pri vratarjih, tekmo je tako začel Mark Vlahovič. Agresiven začetek hokejistov z Jesenic in streli iz vseh položajev, so nakazovali, da igralci Fasse danes ne bodo dorasel nasprotnik favoriziranim železarjem. Pisala se je 10. minuta, ko je na kazensko klop za 4 minute sedel Rothstein. Železarji so odlično izkoristili powerplay, saj so zadeli kar dvakrat. Uspešna sta bila Svetina in Magovac. Igra se je preselila pred gol vratarja Scolaja, kljub številnim strelom pa do konca tretjine ni več klonil.

V drugi tretjini so hokejisti v belih dresih popolnoma prevladovali. Razmerje v strelih 1:17 v korist železarjev je lep pokazatelj premoči, ki so jo imeli naši hokejisti v drugi tretjini.  Številne izključitve domačinov so jeseniškim hokejistom dale možnost igre z igralcem več, kljub temu pa italijanskega vratarja niso uspeli premagati. Na drugi strani pa le ena izključitev na strani naših hokejistov priča o tem, da spadajo Jeseničani med najbolj disciplinirane ekipe v ligi.

V zadnji tretjini železarji niso popuščali. Vratar Scola je imel ogromno dela, na drugi strani pa Vlahovič razmeroma malo. Hokejisti Fasse so na njegova vrata v 40. minutah sprožili le 7 strelov. Izključitve domačih so se nadaljevale, Jeseničani pa so jih še naprej izkoriščali. Do konca tekme so prednost z igralcem več izkoristili še Stojan, Glavič in Logar. Prav igra z igralcem več je na zadnjih tekmah nekoliko pešala, na sobotni tekmi pa so iz teh priložnosti zadeli kar petkrat.

Danes ob 19. uri se bo v dvorani Podmežakla nadaljevalo polfinale DP proti ekipi Celja. Na prvi tekmi v Celju so železarji zmagali z 2:4, danes pa imajo priložnost za uvrstitev v finale, kjer se bodo pomerili z ekipo Triglav Kranj ali HK SŽ Olimpija. Danes bo odprto samo sedišče. Vabljeni!