HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 3:4

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2.800

Sodniki: Trilar, Zrnič, Arlič, Markizeti

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlagovič, Bašič, Čimžar, Sodja U., Magovac, Tavželj, Kalan, Piispanen, Tomaževič, Logar, Stojan, Alagič, Pem, Jezovšek, Urukalo, Planko, Glavič, Sodja J., Svetina, Brun Rauh, Seršen

Strelci: 1:0 Tavželj (Magovac, 13′, PP1), 1:1 Koren (Čepon, Rajsar, 25′), 1:2 Koren (Snoj, Čepon, 26′), 1:3 Zorko (Snoj, Hebar, 31′), 2:3 Logar (Kalan, Saunders, 34′), 3:3 Sodja J. (Pem, Magovac, 51′), 3:4 Koren (Hebar, 51′)

Streli na gol: Jesenice 30, Olimpija 35

Kazenske minute: Jesenice 4, Olimpija 6

 

Skoraj 3.000 navijačev je na včerajšnji tretji finalni tekmi napolnilo Podmežaklo. Upali so predvsem na novo zmago svojih ljubljencev in s tem zaključek finala DP. Vendar pa so bili na drugi strani tudi igralci Olimpije odločeni, da zaostanek v seriji znižajo in si tako priigrajo še eno tekmo v Hali Tivoli. V zasedbi Jesenic je tokrat manjkal branilec Luka Kraigher, zamenjal pa ga je Žiga Urukalo. Tekmo so bolje pričeli domači, v 13. minuti pa so z zadetkom Tavžlja na noge dvignili številne navijače. Gostje se kljub zaostanku niso predali, do konca prve tretjine so nanizali kar nekaj nevarnih priložnosti, a je vse ubranil vratar Saunders.

V drugi tretjini se je igra preselila pred vrata Železarjev. Pritisk na obrambo jeseniških hokejistov se je Olimpiji obrestoval v 25. minuti tekme, ko je rezultat izenačil Koren. Le minuto kasneje je isti igralec izkoristil slabo posredovanje obrambe domačih in z natančnim strelom od prečke matiral nemočnega Saundersa. Železarji so se dokaj hitro znašli v še večjem zaostanku. Za 1:3 je nekaj minut pred koncem druge tretjine zadel Zorko in utišal glasne navijače v dvorani. Nekaj upanja je Železarjem z lepim prodorom in zadetkom vendarle vrnil Logar. Jeseničani so bili pod vse večjim pritiskom, iskali so izenačenje in ga v 51. minuti tudi dobili. Strel Pema je vratar Spreitzer odbil, do njega je prišel Jaka Sodja in zadel ter navijačem v dvorani prinesel upanje na zmago. Gal Koren je takoj v naslednjem napadu še enkrat več na tekmi šokiral domače hokejiste in navijače, saj je z natančno odmerjenim strelom še tretjič premagal Saundersa. Jeseničani so do konca tekme poizkusili rezultat izenačiti, a jim je na koncu zmanjkalo nekaj sreče, predvsem pa časa.

Zmaga je tako odšla v prestolnico, novo priložnost za osvojitev naslova državnih prvakov pa bodo Jeseničani iskali že jutri. V Hali Tivoli se četrta tekma prične ob 18.30 uri. Verjamemo, da bo Tivoli tako kot že mnogokrat v letošnji sezoni obarvan rdeče. Vse navijače vabimo v Ljubljano, navijajte in spodbujajte naše fante. Zaslužijo si!