Četrtkova tekma proti ekipi Pustertala je že pozabljena. Kljub porazu so Železarji prikazali všečno igro in so bili vse do 57. minute tekme popolnoma enakovreden, na čase celo boljši nasprotnik. Jeseničani so petkov dan izkoristili za počitek, že danes pa bodo v svoji dvorani gostili hokejiste iz avstrijske prestolnice. Ekipa Vienna Capitals Silver je novinec v Alpski ligi, gre pa za podmladek bolj znane ekipe Vienna Capitals, ki igra v EBEL ligi. 

Današnji nasprotnik ima v svojih vrstah kar nekaj mladih in nadarjenih hokejistov švedskih korenin. Izstopa predvsem napadalec Emil Lindblom, ki je na treh tekmah dosegel že pet zadetkov. Tu so še branilca Jesper Akerman, Adam Akesson, napadalca Victor Johansson in Henrik Neubaurer. Ekipa v povprečju šteje le nekaj več kot 20 let. Železarji jutri lahko stavijo predvsem na svojo hitrost in izkušnje. Pomembna pa bo tudi podpora s tribun. Mlada ekipa Železarjev se trudi po svojih najboljših močeh, mladi hokejisti pa si pridobivajo prepotrebne izkušnje. Njihov trud je potrebno podpreti tudi z obiskom hokejskih tekem v dvorani Podmežakla, saj hokej na Jesenicah niso le derbiji. Tudi na današnji tekmi boste z nakupom vstopnice dodali svoj kamenček v mozaik k ozaveščanju ljudi proti boju z rakom na dojkah. 

Gašper Glavič, napadalec HDD SIJ Acroni Jesenice: “Lahko rečemo, da je bila četrtkova tekma odlična in bi se lahko končala tudi drugače. Gostje so izkoristili prednost igre z igralcem več, mi pa teh priložnosti nismo izkoriščali. Če bomo na današnjo tekmo vstopili z enakim pristopom in energijo, nam zmaga ne uide.”