SLO pokal, finale

HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 1:2

Dvorana Zlato polje, gledalcev 400

Strelci: 0:1 Planko (Mušič, Kranjc, 4′), 1:1 Pem (Stojan, PP1, 13′), 1:2 Rajsar (Koblar, Jezovšek, 39′)

 

Po nekoliko neprepričljivi zmagi v polfinalu proti ekipi HK Slavija Jr., so se Železarji v finalu udarili z veliko močnejšim nasprotnikom, večnim tekmecem iz Ljubljane. Ekipi sta v letošnji sezoni veliko bolj enakovredni kot smo bili vajeni v prejšnji sezoni, kar se je pokazalo tudi na kranjskem ledu. Dvorana v Kranju je bila polna navijačev obeh ekip, obetal pa se nam je pravi hokejski večer. 

Hokejisti Olimpije so tekmo pričeli zelo agresivno, Železarje so kar nekajkrat stisnili pred vrata Saundersa. Do vodstva so prišli že v 4. minuti, ko je branilec Planko ustrelil z modre črte, vratar Saunders pa ploščka ni dobro videl, ta pa je končal za njegovim hrbtom. Pritisk Olimpije kljub vodstvu ni pojenjal, Železarji pa so se uspešno branili. V 11. minuti je sodnik zaradi napada od zadaj izključil Aleša Mušiča, gorenjski hokejisti pa so prednost igralca več kronali z zadetkom. V 13. minuti je s strelom z modre črte vratarja Usa premagal Nik Pem in poskrbel za veselje številnih navijačev na tribuni. Drugo tretjino so Železarji odigrali nekoliko bolje, kljub temu pa so na majhnem igrišču le stežka razvijali svojo igro. Lepo priložnost za zadetek sta imela Bašič in Čimžar, a je prvemu vratar Us zadetek preprečil, drugi pa je zadel vratnico. Ko je izgledalo, da bo rezultat po dveh tretjinah ostal izenačen, pa je udaril drugi napad Olimpije. Po podaji Koblarja, je vratarja Saundersa premagal Sašo Rajsar. Železarji so vedeli, da je pred zadnjo tretjino rezultatski zaostanek še ulovljiv, a je bilo potrebno prestaviti v prestavo višje. Kljub poizkusom pa jim vratarja Usa ni uspelo premagati, še najlepšo priložnost za izenačenje je imel minuto pred koncem Bašič, a je bil na žalost nenatančen. Po zadnjem sodnikovem žvižgu so se pokalne lovorike veselili Zmaji, jeseniški hokejisti pa so jim športno čestitali za zmago. 

Pripravljalne tekme so končane, Železarji pa bodo imeli slab teden časa, da napake še popravijo in se kar se da najbolje pripravijo na pričetek nove sezone Alpske hokejske lige. V soboto, 15.9. ob 18. uri bo v dvorani Podmežakla gostovala ekipa Cortine. Vabljeni na ogled prve tekme!