HDD Sij Acroni – EK Zeller Eisbären 6:2

Dvorana Podmežakla, gledalcev 700

Sodniki: Fajdiga, Höller, Kainberger, Režek

Sij Acroni: Saunders, Vlahovič, Sodja U., Čimžar, Bašič, Tavželj, Magovac, Kalan, Piispanen, Tomaževič, Stojan, Logar, Glavič, Alagič, Jezovšek, Brun Rauh, Planko, Svetina, Seršen, Sodja J., Kraigher, Šturm

Strelci: 1:0 Kalan (Piispanen, Logar, 12′), 2:0 Sodja J. (Logar, Magovac, 23′), 2:1 Scholz (Koblar, Kolar, 23′), 2:2 Oraze (Scholz, Feichtner, PP1, 37′), 3:2 Bašič (Sodja U., SH1, 38′), 4:2 Piispanen (Logar, SH1, 41′), 5:2 Kalan (Tomaževič, Piispanen, 47′), 6:2 Bašič (Tavželj, Sodja U., 48′)

Kazenske minute: Jesenice 6, Zell am See 2

Streli na gol: Jesenice 40, Zell am See 18

 

Po sobotnen porazu v Zell am See-ju so bili železarji pred sredino tekmo z istimi nasprotniki odločeni, da se jim tako neučinkovita igra v napadu ne bo ponovila. Jeseniški hokejisti zaradi poškodb še vedno ne morejo računati na Miho Brusa in Nika Pema, srečanje pa si je s tribune ogledal tudi branilec Žiga Urukalo. Železarji so srečanje odprli zelo agresivno. Številni streli na vrata Franka so nakazovali, da bomo gledali podobno igro kot smo jo pred nekaj dnevi v Zell am See-ju. Gostje so se večino časa le branili, domači hokejisti pa so na različne načine iskali pot do zadetka. To jim je tudi uspelo v 12. minuti, ko je zadel Luka Kalan in razveselil sicer malo številno publiko v dvorani Podmežakla. Železarji so na vrata gostov v prvi tretjini sprožili kar 16 strelov, zadeli pa le enkrat.

Tudi drugo tretjino so domači pričeli zelo napadalno. Mladi Jaka Sodja je v 23. minuti vodstvo še povišal. V naslednjem napadu pa je z nekoliko srečnim zadetkom rezultat znižal Scholz. V nadaljevanju smo lahko videli veliko bolj izenačeno igro, nekaj lepih priložnosti so zapravili tudi gostje. Visokorasli branilec Martin Oraže je z močnim strelom z modre črte rezultat v 37. minuti celo izenačil, Bašič pa je kmalu za tem svojo ekipo z zadetkom z igralcem manj zopet popeljal v vodstvo. Pred zadnjimi dvajsetimi minutami so imeli železarji minimalno vodstvo, v svojih nogah pa so imeli še dovolj moči, da si zagotovijo zmago in nove tri točke.

Tako kot že na kar nekaj tekmah v letošnji sezoni, so železarji tudi na tej v zadnji tretjini svoje nasprotnike popolnoma razorožili. Tretjina se je komaj dobro pričela in že so domači hokejisti zadeli. Tudi tokrat z igralcem manj, zadel pa je Piispanen. Po tem zadetku so domači hokejisti uspeli ponovno vzpostaviti premoč na ledu, s hitrim drsanjem in agresivno igro pa so si ustvarili kar nekaj lepih priložnosti. Visoko zmago sta z zadetkoma potrdila Kalan in Bašič, oba pa sta na tekmi prispevala kar dva zadetka. Hokejistom v rdečih dresih je torej uspelo prekiniti niz neučinkovitosti, ki se jih je držal na zadnji tekmi proti Polarnim medvedom.

Železarji bodo že jutri odigrali novo tekmo v Alpski hokejski ligi, tokrat bodo gostovali v Gianmario Scola areni pri ekipi HC Fassa. Zadnja tekma teh dveh nasprotnikov se je končala z izidom 3:0 v korist naših hokejistov. Tekma se prične ob 20.30 uri. V ponedeljek pa vas vabimo na drugo polfinalno tekmo DP proti ekipi Celja, ki bo odigrana v dvorani Podmežakla. Prenos tekme si boste lahko ogledali tudi preko Youtube kanala.