Alpska hokejska liga, Rheinhalle Lustenau

EHC Lustenau – HDD SIJ Acroni Jesenice 5:2

Kazenske minute: Lustenau 10, Jesenice 10
Streli na gol: Lustenau 30, Jesenice 28

1:0 Wilfan (D’Alvise, Slivnik, 10′)
2:0 Hurtubise (Wilfan, D’Alvise, 13′)
3:0 König (Haberl, Stefan, 23′)
3:1 Tavželj (Djumić, Tomaževič, PP1, 24′)
4:1 Wallenta (Haberl, Stefan, 29′)
5:1 Demuth (D’Alvise, Slivnik, PP1, 48′)
5:2 Tomaževič (Djumić, Svetina, 51′)

Manj kot 24 ur po sobotni zmagi nad Bregenzerwaldom, so se Železarji pomerili še z ekipo Lustenaua. Trener Šivic ponovno ni mogel računati na Urbana Sodjo in Žana Primožiča. V prvi tretjini tekme Železarji proti izjemno agresivni igri domače ekipe niso našli recepta. Izkušena ekipa Lustenaua Jeseničanom ni dopuščala ustvarjanja nevarnih priložnosti. Obramba Železarjev je pod pritiskom prvič klonila v 10. minuti, ko je lepo podajo D’Alvisa izkoristil kapetan Wilfan. Le 3 minute kasneje so naši hokejisti zopet klonili. Vratarja Bonvalota je premagal Hurtubise. Jeseniški hokejisti so vse moči usmerili v izenačenje, a so se morda preveč odprli, saj so v 23. minuti zaostajali že za 3 zadetke. Nekaj upanja v preobrat je svoji ekipi dal kapetan Tavželj, ko je po lepi kombinaciji podaj med Tomaževičem in Djumićem dosegel zadetek z igralcem več.

Domača ekipa je bila enostavno boljša, s hitrimi reakcijami, prodori in nevarnejšimi streli pa so zlahka prihajali do priložnosti. V 29. minuti je Bonvalota premagal še Wallenta, za Železarje pa je bilo upanja na preobrat vedno manj. Trener Šivic je z različnimi potezami poskušal prebuditi svoje varovance, delno pa mu je to uspelo šele v drugi polovici zadnje tretjine. Kljub nekoliko boljši igri je jeseniška obramba prejela še en zadetek. Nezbranost jeseniške peterice na ledu je izkoristil Demuth. Končni rezultat je v 51. minuti postavil hitri Blaž Tomaževič ter s tem nekoliko omilil poraz svoje ekipe. Med najbolj vidnimi in aktivnimi posamezniki v vrstah Jesenic sta bila tokrat Djumić in Tomaževič, ki sta sodelovala pri obeh zadetkih svoje ekipe.

Naši hokejisti se domov vračajo s 3 točkami na svojem kontu, v oči pa bode predvsem 8 prejetih zadetkov na 2 tekmah. Trenerja Šivica in ekipo na treningih čaka še kar nekaj dela.