VEU Feldkirch – HDD Sij Acroni Jesenice 2:1

Sodniki: Widmann, Martin, Supper, Bedynek
Streli na gol: Feldkirch 21, Jesenice 34
Kazenske minute: Feldkirch 6, Jesenice 4

Strelci:
1:0 Stanely (Soudek, Jennes, 5′)
2:0 Soudek (Pilgram, Stanley, 8′)
2:1 Glavič (Jyrkkiö, Kalan, 45′)

 

Nov dan, nova tekma in nova priložnost za Železarje, da mini vikend turnejo končajo s 6 točkami na svojem kontu. Trener Glavič glede na tekmo z Milanom, ni spreminjal ničesar. Naši prvaki so tekmo pričeli z izključitvijo Nika Pema, a so se začetnega pritiska domačih ubranili. Jeseniški hokejisti so pričeli nekoliko medlo, že v 5. minuti tekme pa so prejeli prvi zadetek, ki ga je dosegel Stanley. Le 3 minute kasneje pa so domači hokejisti vodili že z 2:0. Vratarja Saundersa je premagal Soudek in tako poskrbel za odličen začetek domačinov. Rezultat se do konca prve tretjine ni spremenil, Železarji pa so bili pred nadaljevanjem v nezavidljivem položaju.

V drugi tretjini sta bili ekipi popolnoma enakovredni. Le nekaj minut po pričetku, se je na kazensko klop usedel Bašič, a domači hokejisti ponovno niso uspeli zadeti z igralcem več. Podobno kot v prvi tretjini, smo tudi v drugi lahko videli razmeroma malo strelov na vrata obeh ekip (9-10). Rezultat po 40. minutah igre se ni spremenil, Železarjem pa je pred zadnjo tretjino ostalo še nekaj časa za izenačenje in preobrat. 

Nekaj upanja je Železarjem vendarle dal Gašper Glavič, ko je v 45. minuti z zadetkom rezultat znižal na 2:1. Tudi gostje so imeli skozi celotno tekmo nekaj priložnosti igre z igralcem več, a so bili tako kot domači hokejisti, neuspešni. Rezultat se do konca tekme ni spremenil, jeseniški hokejisti pa so tako zabeležili prvi poraz po rednem delu. Končni izkupiček treh točk iz dveh tekem ni slab, v oči pa bode predvsem 6 prejetih zadetkov. Naše fante čaka še veliko dela, predvsem pa bo potrebno popraviti igro v obrambi. Naslednja priložnost za zmago bo že v sredo. V dvorano Podmežakla prihaja ekipa KAC II. Tekma se prične ob 19. uri. Vabljeni!