HDD Sij Acroni Jesenice – HC Fassa Falcons 3:0

Dvorana Podmežakla, gledalcev 800

Sodniki: Kucher, Arlič, Ofner, Režek

Sij Acroni Jesenice: Vlahovič, Saunders, Čimžar, Tomaževič, Bašič, Magovac, Tavželj, Brus, Kalan, Piispanen, Logar, Stojan, U. Sodja, Seršen, Jezovšek, Kraigher, Planko, Šturm, J. Sodja, Glavič, Brun Rauh, Korošec

Strelci: 1:0 Kalan (Logar, Piispanen, 16′), 2:0 U. Sodja (Seršen, Planko, 33′), 3:0 Tavželj (Bašič, Magovac, PP1, 43′)

Streli na gol: Sij Acroni Jesenice 47, HC Fassa Falcons 17

Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 2, HC Fassa Falcons 10

 

Po ponedeljkovi zmagi v DP je tokrat železarje čakal nekoliko težji test. V dvorani Podmežakla je gostovala italijanska ekipa HC Fassa Falcons. Trener Gaber Glavič je tokrat mesto med vratnicama zaupal mlademu Marku Vlahoviču, za katerega je bil to krstni nastop v Alpski hokejski ligi. Opravil ga je z odliko, saj je ubranil vseh 17 strelov na svoja vrata. Že od prvega sodnikovega žvižga so bili železarji veliko boljši nasprotnik. Prvo lepo priložnost so imeli v 3. minuti, ko je z lepim prodorom pred gol vratarja gostov prišel Tomaževič, vendar pa mu je plošček ušel še preden je lahko ustrelili proti vratom. Številni streli domačih hokejistov so ogrožali vratarja Scolaja, zadetek pa je visel v zraku. Ta je prišel v 16. minuti, ko je lepo podajo Mihe Logarja izkoristil najboljši strelec železarjev v letošnji sezoni, Luka Kalan.

Druga tretjina se je pričela z izključitvijo Jirija Klimička. Številni streli v igri z igralcem več nažalost niso obrodili sadov, vratar gostov pa je deloval zelo zanesljivo. V 27. minuti je po odlični podaji Jezovška s strani streljal Piispanen, vendar mu je zadetek preprečila vratnica. V nadaljevanju so imeli nekaj priložnosti tudi gostujoči hokejisti, vendar je bil vratar Vlahovič vsakič na svojem mestu. V 30. minuti tekme smo lahko videli odlično izveden protinapad železarjev, ki pa se ni končal z novim zadetkom v mreži Scolaja. Kljub vodstvu so jeseniški hokejisti v želji, da nasprotniku preprečijo, da se razigra, pričeli z agresivnim pokrivanjem po celotni ledeni ploskvi. Domači so svoje vodstvo še podvojili v 33. minuti, ko je močan strel s strani sprožil Urban Sodja in dosegel svoj prvi zadetek v letošnji sezoni.

Zadnja tretjina se je pričela podobno kot druga, z izključitvijo gostov. Za 2 minuti se je na kazensko klop usedel Finec Heikkinen. Jeseničanom pa se je igra z igralcem več končno obrestovala. Za 3:0 je z modre črte zadel kapetan Andrej Tavželj. Rezultat se do konca tekme ni spremenil, kljub odlični priložnosti, ki jo je imel v 49. minuti Jaka Sodja in vratnici Mihe Brusa. Po koncu tekme so se navijači z glasnim ploskanjem poklonili svojim ljubljencem in jih nagradili za odlično predstavo.

V prihodnjih tednih sledijo kar 4 gostovanja. Prvo že v soboto, ko gostujemo pri vodilni ekipi Alpske lige, Rittnu. Tekme z ekipo Rittna so vedno pravi magnet za hokejske navdušence, železarjem pa njihova igra ustreza, zato smo lahko prepričani, da bosta ekipi prikazali odličen, hiter in moderen hokej.

Ena ekipa, eno srce!