Wipptal Sterzing Broncos – HDD Sij Acroni Jesenice 4:3 
(po kazenskih strelih)

WEIHENSTEPHAN ARENA
 
Sodniki: Lega, Ruetz, Vignolo, Basso
 
Strelci:
0:1 Bašič (Jyrkkiö, Čimžar, 18′)
1:1 Erlacher (Just, Borgatello, 22′, PP1)
2:1 Sotlar (Just, McNally, 24′)
3:1 Sotlar (McNally, 28′)
3:2 Čimžar (Jyrkkiö, 45′)
3:3 Sodja U. (57′)
4:3 Just (65′)
 
Streli na gol: Sterzing 37, Jesenice 35
Kazenske minute: Sterzing 6, Jesenice 6
 
 
Po prvi zmagi pred nekaj dnevi nad ekipo Cortine, je danes Železarje čakalo tudi prvo gostovanje v novi sezoni. Odpravili so se k selektorju slovenske reprezentance in glavnemu trenerju ekipe Wipptal Sterzing Broncos, Ivo Janu. Zaradi poškodbe kolena je tokrat manjkal David Rodman. Več o njegovi poškodbi bo znano jutri, ko bo opravil potrebne preglede. 
 
Trener Glavič je v napadu ostal brez glavnega igralca, ob bok Kalanu in Svetini pa je tako postavil Urbana Sodjo. Prva tretjina je bila dokaj izenačena, navsezadnje to nakazujejo tudi streli na gol (12:11 v korist domačih hokejistov). Kljub temu pa so Železarji zadeli prvi. Dobro minuto pred koncem prve tretjine je mrežo zatresel Luka Bašič. Jeseniški hokejisti so tako na odmor odšli z minimalnim vodstvom, a z mislijo, da tekma nikakor ni končana. V drugi tretjini so Železarji popustili in domačim hokejistom dovolili popoln preobrat. Najprej je rezultat izenačil Erlacher, le dve minuti kasneje pa je za vodstvo svoje ekipe poskrbel Jure Sotlar. Isti igralec je vodstvo še povečal v 28. minuti in Železarjem zelo otežil delo pred nadaljevanjem. V zadnji tretjini pa so trmasti jeseniški hokejisti pokazali, da se kljub zaostanku ne bodo predali. Rezultat je najprej v 45. minuti znižal odlično razpoloženi Čimžar, le tri minute pred koncem rednega dela pa je za 3:3 zadel še Urban Sodja in poskrbel, da je šla tekma v podaljške. Ker tudi v petih minutah odigranega podaljška nismo dobili zmagovalca, so sledili kazenski streli, v katerih pa so bili domači hokejisti boljši. 
 
Že v soboto pa bo dvorana Podmežakla gostila pravi derbi. K nam prihaja lanskoletni prvak, ekipa iz Asiaga. Kot verjetno veste, bomo ravno na tej tekmi počastili odlično kariero Roberta Kristana. Vabljeni v čim večjem številu, da se še zadnjič poklonite legendi jeseniškega in slovenskega hokeja.