HDD Sij Acroni Jesenice – Red Bull Hockey Juniors 3:4
Dvorana Podmežakla, gledalcev 714

Sodniki: Loicht, Legat, Durchner, Arlič

Kazenske minute: Jesenice 32, RBJ 10
Streli na gol: Jesenice 27, RBJ 34

Strelci:
0:1 Nordberg (Witting, Meisaari, 1′)
0:2 Evertsson (Nordberg, Witting, 9′, PP1)
1:2 Brus (Urukalo, Tomaževič, 31′)
2:2 Čimžar (Urukalo, Paradis, 47′)
2:3 Nordberg (Kokkila, Varejcka, 49′)
3:3 Parads (Brus, Tomaževič, 52′, PP1)
3:4 Varejcka (Nordberg, Witting, 54′)

 

Zadnja tekma jeseniških hokejistov se ni končala z zmago, saj so visoko izgubili proti ekipi EC KAC II, zato je bila današnja tekma še toliko bolj pomembna za samozavest. Srečanja Železarji niso pričeli dobro. Že takoj v prvem napadu, v 1. minuti srečanja so prejeli zadetek. Zaspanost obrambe je izkoristil Nordberg. Po prejetem zadetku so se domači hokejisti nekoliko prebudili in zaigrali bolje, a do resne priložnosti za zadetek niso prišli. V 9. minuti se je zaiskrilo med enim izmed hokejistov Salzburga in Davidom Rodmanom, sodnik pa je izključil samo jeseniškega napadalca. Salzburg je premoč na ledu izkoristil že s prvim strelom, na semaforju pa je pisalo 0:2. Že v naslednji minuti so Železarji zopet igrali z igralcem manj, izključen je bil Urukalo. Tokrat je obramba s Saundersom na čelu zdržala. Mladi Biki so še naprej napadali, bledi Železarji pa so se branili in so le redko prihajali do priložnosti. Svoje so naredili tudi sodniki, ki so spregledali marsikateri prekršek nad našimi hokejisti. Prvo tretjino mirno lahko označimo za tretjino, ki bo morala iti čimprej v pozabo. 

Druga tretjina se je pričela s prekrškom Wittinga in “powerplayom” Železarjev. Že takoj so si ustvarili lepo priložnost, a je strel Paradisa ubranil vratar Laakso. Takoj po prihodu Wittinga nazaj na led, pa je prekršek napravil Urukalo in domači hokejisti so se tako zopet znašli z igralcem manj na ledu. Strela Evertssona in Nordberga je Saunders ubranil, Železarji pa so se uspešno ubranili. Sodniki so s svojimi spornimi odločitvami še naprej jezili navijače na tribunah, domači hokejisti pa se s tem niso preveč obremenovali, saj so vendarle uspeli zadeti. V 31. minuti je bil uspešen Brus. V 35. minuti je zaradi grobega prekrška nad Kalanom na kazensko klop sedel Zündel, Paradis je z mladim igralcem Salzburga hotel obračunati, a so ga sodniki umirili. Igra z igralcem več Železarjem ni stekla in ostalo je pri minimalnem vodstvu gostov. Zadnjo tretjino so domači hokejisti pričelo naravnost sanjsko. V 47. minuti je izenačil Tadej Čimžar in dosegel že svoj 18. zadetek v sezoni. Izenačenje pa gostov ni uspavalo, saj so zopet prišli v vodstvo. Nepazljivost obrambe je izkoristil Nordberg. Trmasti Železarji se niso predali in so preko Paradisa 7 minut pred koncem tekme izenačili na 3:3. Gostje so danes dokazali, da gre za odlično, mlado, drsalno ekipo. Ravno ko so Železarji vzpostavili prevlado na ledu, so gostje zadeli še četrtič. V zadnjih treh minutah so Železarji pritisnili na plin in napadali na vse moči, a jim ni uspelo premagati gostujočega vratarja. 14 sekund pred koncem tekme je trener Rodman iz vrat potegnil Saundersa, na led je prišel šesti napadalec, sodniki pa so dosodili preveč igralcev na ledu. Poteza, ki pove vse o današnjem sojenju…

Jutri je za Železarje nov dan in nova tekma. Tokrat gostujejo v Celju pri tamkajšnji ekipi v sklopu DP. Tekma se prične ob 18.15 uri.