Rittner Buam – HDD Sij Acroni Jesenice 5:2

Arena Ritten, gledalcev 821

Sodniki: Gamper, Virta, Giacomozzi P., Giacomozzi F.

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Pem, Tomaževič, Bašič. Tavželj, Magovac, Brus, Kalan, Piispanen, Logar, Stojan, Jezovšek, Čimžar, Sodja U., Planko, Kraigher, Glavič, Seršen, Sodja J., Brun Rauh, Šturm,

Strelci: 1:0 Ahlströhm (Borgatello, Costner S., PP1, 13′), 2:0 Spinell M. (Ahlströhm, Kostner, 19′), 3:0 Spinell T. (Lutz, Tudin, 28′), 4:0 Kostner J. (Frei, 43′), 4:1 Glavič (Bašič, Čimžar, PP1, 53′), 4:2 Čimžar (Glavič, Bašič, PP1, 55′), 5:2 Kostner J. (Spinell, Tauferer, 60′)

Streli na gol: Rittner Buam 45, Sij Acroni Jesenice 46

Kazenske minute: Rittner Buam 12, Sij Acroni Jesenice 6

 

Železarji so bili po sredini zmagi nad ekipo HC Fassa, ko so ohranili mrežo nedotaknjeno, pred današnjim gostovanjem pri vodilni ekipi v ligi in favoritu za končni naslov, zelo optimistično razpoloženi. Vzdušje pred odhodom je bilo zato razpoloženju primerno.

Kljub vsemu so morali železarji danes premoč priznati izkušenejši ekipi Rittna. Tri točke so torej ostale v Italiji. Domači hokejisti so prvi zadetek na tekmi dosegli v 13. minuti, ko je na klop za kaznovane zaradi spotikanja sedel Miha Logar. Vratarja Saunderja je premagal Šved Oscar Ahlströhm. Do konca prve tretjine so svojo prednost še podvojili, zadel je M. Spinell. Trener Gaber Glavič med premorom zagotovo ni bil vesel, vendar je železarjem ostalo še 40 minut igre. V 28. in 43. minuti so domačini zadeli še tretjič in četrtič, jeseniški hokejisti pa so imeli pred nadaljevanjem zelo težko, a ne nemogočo nalogo nadoknaditi kar štiri zadetke zaostanka. Nekaj upanja sta jim vlila zadetka Glaviča in Čimžarja, vendar pa ta dva zadetka nista bila dovolj za izenačenje in popoln preobrat. Le 35 sekund pred koncem tekme je končni rezultat 5:2 s svojim drugim zadetkom na tekmi postavil J. Kostner. Železarji se torej domov vračajo praznih rok, brez dvoma pa lahko rečemo, da so danes zmagale izkušnje.

Jutri bo za naše hokejiste prost dan, v ponedeljek pa se nadaljujejo boji v državnem prvenstvu. Jeseničani bodo tokrat gostovali v Mariboru pri Lisjakih. Ekipa iz štajerske prestolnice v letošnji različici DP še ni zabeležila zmage, na dosedanjih petih odigranih tekmah so zabeležili ravno toliko porazov. Po tej tekmi bo na sporedu reprezentančni premor, sledijo še tri gostovanja, železarje pa boste v živo lahko spremljali spet v ponedeljek, 20.11., ko bomo gostili ekipo HK Triglav Kranj in v soboto, 25.11., ko bomo držali pesti proti italijanski ekipi Cortina.