V hokejski dvorani Podmežakla je bil dne 4.12.2017 ob 18. uri 4. redni Občni zbor HDD Sij Acroni Jesenice. Člani društva in simpatizerji so pregledali prehojeno pot v sezoni 2016/2017 in seveda v tekoči sezoni. Predsednik društva, Anže Pogačar je v svojem obširnem poročilu predstavil opravljeno delo, nanizal uspehe in seveda tudi težave, ki jih ni malo. Rezultati na ledu so vsekakor zelo dobri, še posebej če upoštevamo, da je klubski proračun med najnižjimi v ligi AHL. Izpostavil je trend uveljavljanja mladih jeseniških igralcev, dobro sodelovanje s HD Mladi Hidria Jesenice, ki je v letošnji sezoni odlično. Prav to smo si že od nekdaj želeli. S transparentnim finančnim poslovanjem in racionalnim trošenjem sredstev si društvo pridobiva naklonjenost sponzorjev in partnerjev. Vsekakor pa si v klubu želimo narediti še korak naprej na organizacijskem področju. Predsednik je spregovoril tudi o poizkusu ponovne uvrstitve v ligo EBEL na začetku lanske sezone, ki se žal ni iztekel po željah številnih gorenjskih privržencev hokeja, je pa prva sezona lige AHL pokazala, da gre tudi v tej ligi za kvalitetno tekmovanje, ki je letos s članstvom Olimpije dobila za slovenski hokej še dodatni draž. Nekaj besed je namenil tudi poizkusu sodelovanja s projektno skupino in lastniki blagovne znamke nekdanjega kluba, s katero se ni našel skupni jezik. Pogledi na nadaljnji razvoj hokeja so si bili preveč različni.  

Sicer pa je razgrnil tudi načrte za sezono, ki  je v teku. Cilji tako na tekmovalnem, kot tudi organizacijskem področju so visoki, zato društvo  potrebuje podporo navijačev in prijateljev jeseniškega kluba. Nenazadnje se v januarju 2018 praznuje 70 let od ustanovitve Hokejsko drsalnega kluba Jesenice, v okviru katerega se je začela jeseniška hokejska zgodba.

Sicer uspešen Občni zbor HDD Jesenice pa ima tudi majhno črno piko. Kljub poslanim vabilom, je minil brez prisotnosti medijev. Škoda, kajti bila je lepa priložnost, da bi novinarska srenja iz prve roke in iz ust članov izvedela kaj se dogaja v jeseniškem hokeju. Očitno uspešna zgodba, ki nastaja na trnovi poti ponovnega približevanja stari slavi, širše javnosti ne zanima.