Danes je dan, ko se bo dvorana Podmežakla poklonila enemu izmed največjih ikon v slovenskem hokeju. Robert Kristan – Lix je po koncu lanske sezone pri 35. letih sklenil svojo bogato športno kariero, v kateri je doživel skorajda vse. Solze sreče in žalosti, okusil je igranje v najmočnejših evropskih ligah, si nasproti stal z nekaterimi najboljšimi hokejisti tega stoletja, velik pečat je pustil tudi pri svojem matičnem klubu HK Jesenice, dolga leta pa je s svojimi neverjetnimi obrambami navduševal tudi navijače zagrebškega Medveščaka v ligi EBEL. 

Pred pričetkom tekme z aktualnim prvakom lige, ekipo Asiaga, se bomo poklonili izjemni karieri vratarja, ki si zasluži stoječe ovacije. Robert bo pred pričetkom tekme vrgel prvi plošček, od predsednika HDD Jesenice in kapetana Andreja Tavžlja bo prejel dres in pa sliko, ki ga bo za vedno spominjala na njegove največje dosežke. Vsi navijači pa boste imeli možnost kupiti tudi majice s številko 33 in priimkom Roberta Kristana. Ker pa je število majic omejeno na 33, boste morali z nakupom pohiteti. 

Danes nas torej v dvorani Podmežakla čaka pravi hokejski praznik. Vabimo vas, da skupaj z nami zaploskate našemu Lixu in nam pomagate do zmage nad močno ekipo Asiaga. Za konec pa še… KDO IMA KLJUČE? LIX IMA KLJUČE!

Ena ekipa, eno srce!