Potem, ko so v sredo visoko, s kar 8:1 premagali ekipo Kitzbühela, se danes za železarje s tekmo proti Cortini nadaljuje Alpska hokejska liga. Ob 20.30 uri se bodo v dvorani Stadio Olimpico di Cortina, ki lahko sprejme 2.750 navijačev, zoperstavili ekipi, ki ima v svojih vrstah kar nekaj odličnih hokejistov. Izstopata predvsem Brace Riley Wilson in Zachary Torquato, ki sta po 7 tekmah na vrhu lestvice strelcev z 20 oz. 18 točkami. Ni potrebno posebej poudarjati, da je igra Cortine odvisna predvsem od njiju. Obramba železarjev bo morala biti pozorna skozi celotnih 60 minut igre. Glavni adut železarjev bo zagotovo zopet vratar Clarke Saunders, ki je trenutno zagotovo najboljši vratar v ligi, o čemer pričajo tudi nekateri statistični podatki. Samo osem prejetih zadetkov na 6 tekmah in odstotek ubranjenih strelov kar 96,4%. To so številke, ki bi jim zavidal marsikateri vratar. Jeseničani pa bodo na današnji tekmi imeli tudi podporo navijačev, saj bodo na gostovanje odpotovali tudi Red Steelers Ultrasi.

Časa za počitek pa bo zelo malo, saj boste lahko že jutri ob 18. uri v domači dvorani Podmežakla železarje lahko spremljali v živo, ko bodo igrali proti ekipi EHC Bregenzerwald. Ti dve ekipi sta se v letošnji sezoni že srečali, v Dornbirnu so železarji zmagali z rezultatom 3:0. Takrat je finski napadalec Markus Piispanen dosegel kar 2 zadetka. Bo pa nedeljska tekma nekaj posebnega, predvsem za mladega jeseniškega hokejista Matica Nastrana. Matic, ki je pred kratkim prestal dve težki operaciji in trenutno okreva v domačem okolju, bo kot gost HDD Jesenice vrgel prvi plošček, iz rok kapetana Andreja Tavžlja pa bo prejel tudi majico s podpisi vseh hokejistov.

Čaka nas torej pester vikend, železarji pa vas vabijo, da jih jutri podprete in jim pomagate do nove zmage!

VSE NAVIJAČE OBVEŠČAMO, DA BO PRODAJA VSTOPNIC PO NOVEM POTEKALA NA MESTU, KJER JE BILA ŽE V PRETEKLOSTI, TOREJ ZRAVEN BARA JOKER!

Ena ekipa, eno srce!