EC KAC II – HDD Sij Acroni Jesenice 2:7

Stadthalle Klagenfurt, gledalcev 212

Sodniki: Durchner, Bergant, Kucher, Gatol

Sij Acroni Jesenice: Kogovšek, Saunders, Alagič, Čimžar, Bašič, Tavželj (C), Magovac, Brus (A), Kalan, Piispanen, Logar, Urukalo, Glavič, Tomaževič, Jezovšek, Stojan, Planko, Šturm, Sodja J., Svetina, Kraigher, Brun Rauh

Strelci: 0:1 Kalan (Piispanen, Logar, 12′), 0:2 Čimžar (Alagič, 14′), 0:3 Magovac (Šturm, Svetina, 20′), 0:4 Alagič (Čimžar, Magovac, 20′), 0:5 Brus (Piispanen, Logar, PP1, 24′), 1:5 Kraus (Schettina, 38′), 1:6 Urukalo (Kalan, Brus, 51′), 1:7 Šturm (Svetina, 54′), 2:7 Goritschnig (Kraus, 54′)

Kazenske minute: KAC II 16, Sij Acroni 6

Streli na gol: KAC II 19, Sij Acroni 46

 

Včerajšnja tekmeca sta se v Alpski hokejski ligi v slabem tednu pomerila že drugič. Obakrat so bili boljši železarji, na obeh srečanjih pa so krepko nadstreljali svoje nasprotnike. Trener Glavič je v vrata tokrat postavil mladega Žigo Kogovška, ki je tako zabeležil že svoj drugi nastop v Alpski hokejski ligi. Železarji kljub temu, da so zaigrali proti zadnjeuvrščeni ekipi, svoje taktike niso spreminjali. Začeli so zelo napadalno, z agresivno igro pa so tekmece popolnoma obvladali in igro večinoma preselili pred domača vrata. Prvi zadetek na tekmi so gledalci lahko videli v 12. minuti, ko je po lepi podaji Piispanena zadel Luka Kalan. V prvi tretjini so železarji zadeli še dvakrat (Čimžar, Magovac) in vse je kazalo na to, da bomo videli veliko zadetkov v mreži KAC-a. 

Tudi v drugi tretjini se gostje v belih dresih niso ustavili. Kar nekajkrat so z natančnimi streli uspeli ogroziti vratarja Vorauerja, že kmalu po prihodu iz garderobe pa so svoje vodstvo še povišali. Kljub maloštevilnim priložnostim pa so zadeli tudi gostje in nekoliko zmanjšali razliko v golih. V zadnji tretjini so železarji s prvim zadetkom branilca Urukala in Šturma samo še potrdili svojo prevlado in zanesljivo zmagali.

Jutri bodo naši hokejisti gostovali pri ekipi Red Bull Salzburg II. Mladi biki so včeraj z zmago nad ljubljansko Olimpijo dokazali, da zmaga v Podmežakli pred tednom dni ni bila samo naključje. Gre za mlado, tehnično in drsalno odlično podkovano ekipo. Za zmago se bodo morali železarji kar potruditi.