Dan za dnem je vse bližji začetek novega prvenstva v INL. Pod Mežaklo se še naprej marljivo in zagnano dela. Priprave so nekoliko spremenile svojo vsebino, saj se v zadnjih dneh nekaj več pozornosti posveča tudi taktiki. Še vedno pa je v ospredju fizična pripravljenost, ki bo potrebna za dolgo sezono.

Koliko dobrega se je že naučilo bo pokazal petkov preizkus. V domači Podmežakli se obeta obračun Železarjev in Jeklarjev iz Kapfenberga. Novinci v ligi želijo vrniti hokej v svoj kraj in v novo sezono vstopajo s podobnimi apetiti kot Jeseničani. Čeprav gre za prijateljsko merjenje moči, se na ledu nikogar ne bo štedilo. Jeseničani obljubljajo pravi boj, pristop podoben tistemu proti Olimpiji in seveda zmago.

Ekipa bo močnejša v branilski vrsti. Po preizkusu v Angliji se v rdeče moštvo vrača Žiga Svete, igralec, ki je pomemben člen obrambne vrste, ob tem pa tudi zelo koristen v napadu. Žiga je v Angliji stroko sicer zadovoljil, a zapletlo se je pri ostalih podrobnostih prestopa in krepki branilec je okrepil jeseniško vrsto.

Žiga Svete nazaj v rdečem dresu
Žiga Svete nazaj v rdečem dresu

To pa ni edina sprememba ali novost na Jesenicah. Trener Gorazd Rekelj je dobil svojega pomočnika. Na Jesenice se vrača Miha Žbontar, 32 letni Jeseničan, hokejist Jesenic, ki je po končani karieri prešel med trenerje, deloval pa je v Italiji, pri ekipi iz Pontebbe kot pomočnik Murajci Pajiču in kot glavni trener mlade ekipe Pontebbe.

Vsaka novost dviguje tudi samozavest ekipi, ki je pripravljena na petkov obračun. Srečanje med Železarji in Jeklarji iz Kapfenberga je v petek ob 18.30. Vstopnice so na voljo v predprodaji še danes, moč pa jih je kupiti v pisarni HDD Jesenice med 17.00 in 19.00.  Dnevne in sezonske vstopnice pa lahko naročite tudi preko spleta ali pa jih kupite na prodajnih mestih Moje karte (www.mojekarte.si), na Jesenicah je to v poslovalnici turistične agencije Alpetour, v kiosku marketa Mercator na Spodnjem plavžu in pri Mateji Petač Jug s.p. na Titovi 45.

Seveda vabilo velja tudi našim navijačem invalidom. Kot je bilo že v preteklosti navada, je omogočen prost vstop za oglede tekem HDD Jesenice invalidom na vozičkih. Ti imajo na severni tribuni posebej namenjen prostor, do katerega dostopajo na zahodni strani dvorane in nato z dvigalom pridejo do prvega nadstropja in dalje na tribuno. Zato vsi skupaj vabljeni na petkov hokejski večer.

Vsi za šampione rdeče!