Včeraj se je z gorenjskim obračunom med Triglavom in Bledom začel turnir za Slovenski hokejski pokal. Osem ekip se bo po sistemu na izločanje do nedelje v Celju borilo za prvo lovoriko v sezoni 2017/2018. HDD SIJ Acroni Jesenice danes zvečer čaka četrtfinale proti ekipi HD mladi Jesenice.

Državni prvaki so skupne priprave začeli pred dobrim mesecem.”Mesec dni skupnih priprav je bil naporen, a smo dobro pripravljeni. Fantje smo se lepo ujeli, smo dobra klapa. Naša ekipa je mlajša kot v prejšnjih sezonah. Mladi dajejo moštvu dodatno energijo. Energija je tisto, kar bo dodaten plus v naši ekipi,” tako je Miha Brus opisal dosedanji potek priprav na sezono. Dolgoletni jeseniški napadalec je glede na svoje izkušnje ocenil delo novega glavnega trenerja Gabra Glaviča: ”Gaber daje ogromno poudarka disciplini. Želi, da njegova ekipa igra agresiven hokej, za kaj takega pa moramo biti izvrstno pripravljeni. Treningi na ledu in v telovadnici so zato temu primerni.

Železarji so odigrali sedem pripravljalnih tekem: ”Na prvih pripravljalnih tekmah smo storili precej napak. Zaradi agresivnega načina igre so napake bolj pogoste. Na prvih tekmah smo tako precej golov dobili iz protinapadov. Število napak smo v zadnjem času že zmanjšali. Seveda pa je potrebno veliko streljati na vrata nasprotnika.”

Poleg kakovostnega napada je za uspeh potrebna trdna in zanesljiva obramba. Pri hokeju je najpomembnejši člen obrambne vrste vratar. Kanadčan, Clarke Saunders, je novo ime jeseniške zasedbe: ”Clarke se je tako na treningih kot na tekmah izkazal za vrhunsko okrepitev. Z njim smo zelo zadovoljni. Je super dečko, izjemno delaven, polega tega pa odlično brani. Zaenkrat si zasluži pohvale”, je z navdušenjem novega prvega vratarja svoje ekipe opisal Brus.

O tekmovanju za Slovenski pokal konec tedna, ki je pred nami je Miha povedal: ”V petek igramo svojo prvo tekmo v pokalnem tekmovanju. Naš edini cilj je zmaga in osvojitev pokala. Najprej se moramo uvrstiti v finale. Tam pričakujemo Olimpijo in trd boj za lovoriko.

Ekipa Olimpije je prav tako močno spremenjena. V letošnji sezoni bosta oba večna tekmeca igrala v AHL. Čaka ju vsaj šest medsebojnih tekem, katerih se Miha Brus že veseli: ”Težko je oceniti ekipo Olimpije. Imajo nekaj izkušenih posameznikov, nekaj kakovostnih igralcev. Podobno kot mi, imajo tudi lepo število mladih igralcev. Njihova ekipa je torej sestavljena podobno kot naša. Tekme z njimi bodo zagotovo zanimive.

Zmagovalec četrtfinalne tekme med obema jeseniškim ekipama se bo v sobotnem polfinalu pomeril z ekipo HK ECE Celje. Finalna tekma za Slovenski pokal bo v celjski ledeni dvorani v nedeljo ob 18h. HDD SIJ Acroni Jesenice so pripravljene, da na Jesenice pripeljejo novo lovoriko.

Ena ekipa, eno srce!!!