Prva polfinalna tekma v Alpski hokejski ligi Jeseničanom ni uspela najbolje. Asiago je izkoristil svoje priložnosti, pritisk uvodnih minut pa hitro spremenil v prepričljivo vodstvo. Skozi tekmo so Železarji sicer ujeli ritem domačih, več kot častnega zadetka pa jim ni uspelo doseči.

Asiago je ekipa zelo izkušenih posameznikov. Znajo graditi pot do svoje zmage skozi vsako minuto tekme, ob hitri in visoki prednosti, kot je bil to primer v sobotnem obračunu, pa zmage ne izpustijo iz rok. Branilec Gašper Cerkovnik je bil edini v jeseniškem moštvu, ki je uspel premagati domačega vratarja, v pogovoru pa je izpostavil ravno to kvaliteto italijanske ekipe. Gašper je k temu dodal še: »1:0 je. Zdaj igramo doma in moramo zmagati.«  

Podobno razmišlja tudi Žan Jezovšek. Mladi napadalec v vrstah Železarjev je razloge za poraz našel v slabih uvodnih minutah. S tem pa polfinale še ni izgubljen. Serija se seli na led Podmežakle, Žan pa verjame, da se bo ekipa dobro pripravila na drugo tekmo polfinala in da bo izid v zmagah v sredo že izenačen.

Gašper Cerkovnik je bil edini jeseniški strelec v Asiagu

Tudi napadalec Jure Sotlar napoveduje zmago na domačem ledu. V tej seriji je potrebno osvojiti tri zmage. V dolgi sezoni pride tudi do kakšne slabše predstave in poraza, pred naslednjo tekmo pa se je potrebno spočiti in čim bolje pripraviti na nov obračun. Igralci verjamejo, da jim bo ob strani stala glasna Podmežakla.

Počitka ni, nove bitke pred vrati

Ravno počitek je tisto, kar Železarji potrebujejo pred najpomembnejšimi tekmami v Alpski hokejski ligi. Vendar jim ritem nastopa na dveh frontah ne prizanaša. Za seboj imajo uspešne nastope v četrtfinalu Alpske lige in državnega prvenstva. Zgoščen ritem tekem jemlje moč in energijo, pa tudi čas za pripravo na tekme proti Asiagu. Jeseniško ekipo danes zvečer že čaka nastop v polfinalu državnega prvenstva. V domači dvorani bodo gostili ekipo ECE Celje, tekma pa se prične ob 18.30.

Druga tekma polfinala bi morala biti odigrana v Celju že v četrtek. HZS smo zaprosili za prilagoditev terminov tekem v polfinalu državnega prvenstva že ob načrtovanju razporeda tekem v polfinalu, ob ponovni zahtevi pa je vodja tekmovanj pod okriljem slovenske krovne hokejske organizacije le izdal dovoljenje za prilagoditev datumov tekem potrebam Jesenic. V obvestilu, ki ga je izdal je zapisano: »Hokejska zveza Slovenije je odločila, da bo zaradi prevelike gostote tekem kluba HDD Sij Acroni Jesenice v mednarodnem tekmovanju AHL, datume tekem omenjenega kluba v polfinalu DP članov (2. in morebitna 3. tekma) določila kasneje.«

Vabljeni danes zvečer na prvo tekmo polfinala državnega prvenstva in podprite jeseniško ekipo z glasnim navijanjem.