HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 3:2

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2.000

Sodniki: Lešnjak, Zrnič, Javornik, Snoj

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Kogovšek, Bašič. Čimžar, Sodja U., Magovac, Tavželj, Kalan, Piispanen, Tomaževič, Stojan, Logar, Glavič, Alagič, Pem, Planko, Kraigher, Seršen, Sodja J., Svetina, Brun Rauh, Jezovšek

Strelci: 1:0 Alagič (7′), 2:0 Pem (Magovac, Alagič, 36′), 3:0 Alagič (Pem, 41′), 3:1 Orehek (Pesjak, Svete, 43′, PP1), 3:2 Kralj (Rajsar, Hebar, 46′)

Streli na gol: Jesenice 32, Olimpija 27

Kazenske minute: Jesenice 10, Olimpija 8

 

Z včerajšnjim derbijem med hokejisti Jesenic in Olimpije se je tudi uradno pričel finale za najboljšo hokejsko ekipo v državi. Trener Glavič je tik pred tekmo zaradi poškodbe ostal brez drugega vratarja Vlahoviča in napadalca Brusa. Kot drugi vratar je tekmo s klopi zato spremljal mladi Žiga Kogovšek. V dvorani Podmežakla se je zbralo približno 2.000 ljubiteljev hokeja. Po odpeti himni Slovenije je tekmo z metom prvega ploščka odprl David Rodman. Domačim navijačem ni bilo potrebno prav dolgo čakati na prvi zadetek na tekmi. Pisala se je 7. minuta, ko je lepo podajo prejel Alagič, sam zadrsal proti vratarju Spreitzerju in ga z natančnim strelom matiral. Napadi jeseniških hokejistov so se nadaljevali, igra pa je večinoma potekala v obrambni tretjini Olimpije. Premoč domačih v prvi tretjini se je kazala tudi v številu strelov na vrata (13-6).

Čeprav so drugo tretjino gostje pričeli veliko bolje, pa je ta zopet pripadla Železarjem. Kar nekajkrat se je izkazal tudi odlični Clarke Saunders, ki je napadalce Olimpije s svojimi obrambami spravljal v obup. Nekaj priložnosti so si gostje ustvarili tudi v času, ko so imeli na ledu kar dva igralca več, a je bila obramba Železarjev s Saundersom na čelu zopet nepremagljiva. Jeseniški hokejisti so svoje vodstvo povišali v 36. minuti, ko je pred gol lepo podal Magovac, Nik Pem pa je rutinirano zadel. Zadnjo tretjino so domači pričeli naravnost sanjsko, z zadetkom. Svoje hokejsko znanje je zopet pokazal Alagič in dosegel še drugi zadetek ter tretjo točko na tekmi (2 zadetka, 1 asistenca). Ko se je zdelo, da je Olimpija dokončno premagana, so se Železarji prveč sprostili in v nekaj minutah gostom dovolili 2 zadetka. Dosegla sta ju Orehek in Kralj, ter tako poskrbela za napeto končnico. Gostje so nekaj minut pred koncem iz vrat potegnili svojega vratarja in poizkušali tudi z igro s šestimi igralci v polju, a je kljub temu ostalo pri izidu 3:2. Jeseniški hokejisti so torej serijo pričeli odlično, na najboljši možen način, igralci Olimpije pa bodo že v torek v svoji dvorani imeli priložnost, da rezultat v zmagah izenačijo. A ne pozabimo, Železarji so v Hali Tivoli nepremagani že kar 2 leti! Naloga premagati Železarje zagotovo ne bo lahka.

Vabljeni tudi v Halo Tivoli, z morebitno drugo zmago bomo imeli na četrtkovi domači tekmi zaključni plošček za ubranitev naslova državnih prvakov. Vkolikor se v Ljubljano ne boste odpravili, pa boste naše borce lahko spremljali tudi v živo preko Youtube kanala Video2go.live.

Ena ekipa, eno srce!