SIJ Acroni Jesenice : ECE Celje 11:3
(1:1, 3:1, 7:1)
Izid v zmagah – 1:0

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 300. Sodniki: Zrnič, Pagon, Bohinc.

Strelci: 0:1 Zupanc M. (Ogrizek, 6.), 1:1 Kalan (Ankerst, Rajsar, 16.), 1:2 Ribič (Rakanovič, Grahut, 24., PP1), 2:2 Rajsar (Kalan, Ankerst, 32., PP1), 3:2 DiCasmirro (Sotlar, Logar, 34.), 4:2 Čimžar (Kalan, Cerkovnik, 38., PP1), 5:2 Jezovšek (Čimžar, Kalan, 46.), 6:2 Sotlar (DiCasmirro, Logar, 48.), 7:2 Oraže (Sotlar, Pance, 48.), 8:2 Rajsar (Magovac, Ankerst, 49.), 9:2 Kalan (Čimžar, Cerkovnik, 49.), 10:2 Jezovšek (50., PP1), 10:3 Rakanovič (Leber, 51.), 11:3 DiCasmirro (Sotlar, Pance, 55.)

Kazenske minute: Jesenice 6 (4, 2, 0), Celje 18 (4, 4 + 10 (Nemeček), 0)
Streli na gol: Jesenice 35 (17, 25, 19), Celje 35 (6, 11, 11)

SIJ Acroni Jesenice: Us, Stojanovič. Oraže Logar, Sotlar, DiCasmirro, Pance, Jeklič, Magovac, Ankerst, Rajsar, Manfreda, Glavič, Cerkovnik, Tarman, Čimžar, Kalan, Jezovšek, Brus, Hadžič, Sodja. Trener: Nik Zupančič.

V prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva so jeseniški hokejisti prišli do visoke in pričakovane zmage. Vendar pot do zmage ni bila tako enostavna. V prvi polovici tekme so bili celjski hokejisti enakovredni nasprotniki favoriziranim Jeseničanom. Z borbenostjo so domačim večkrat preprečili, da bi prišli do vodstva že v uvodnih minutah.  Železarji so veliko napadali in več poskušali, Celje pa je že v šesti minuti povedlo. Matic Zupanc je poskrbel za veliko veselja na klopi gostujoče ekipe. Deset minut so se Jeseničani trudili, da so izid izenačili. Pred prvim odmorom je semafor kazal izid 1:1, Luka Kalan pa je bil uspešen strelec za rdeče moštvo.

Pred drugim delom so vsi v dvorani Podmežakla pričakovali, da bodo domači hokejisti prestavili v prestavo višje in potrdili vlogo favorita. Pričakovanja so bila nekaj, na kar se je celjska ekipa očitno požvižgala. Začetne minute druge tretjine so pripadle gostom. Po jeseniškem prekršku so Celjani z izrednim zadetkom znova prešli v vodstvo. Pod prečko vrat Žana Usa je zadel Aljaž Ribič. Zadetek prednosti so gosti branili in ohranjali do polovice srečanja, nato pa so tudi Jeseničani izkoristili prednost igralca več. Sašo Rajsar je po prodoru pred gol plošček spravil za hrbet zelo razpoloženega Timoteja Jerama. Po izenačenju so domači na hitro zadeli še dvakrat in na odmor odšli že s prednostjo. Uspešna sta bila Nate DiCasmirro in Tadej Čimžar.

V zadnji tretjini so Železarji stvari postavili na svoje mesto. Začeli so zadevati kot po tekočem traku. V štirih minutah in pol so zadeli kar šestkrat in izkoristili svoje znanje in moč. Trener gostov Rok Rojšek je pri izidu 8:2 v vratih zamenjal Timoteja Jerama z veteranom, 43-letnim Tomažem Jeramom. Po seriji jeseniških zadetkov je v protinapad pobegnil Davor Rakanovič in nekoliko znižal jeseniško prednost. Za končni izid pa je poskrbel Nate DiCasmirro.

Gašper Glavič je to pot dobil priložnost v ekipi, saj je zaradi slabšega počutja v ekiši manjkal Marjan Manfreda. Gašper je po tekmi povedal, da sta dve nespametni napaki v obrambi pripeljali do vodstva nasprotnika. Sicer je kasneje prišla do izraza boljša pripravljenost Jeseničanov, po rezervirani igri v prvem delu tekme pa se je na koncu izšlo vse po načrtih.

Eric Pance se zaveda, da v modernem hokeju vsaka ekipa zna igrati hokej. Celje je tako izkoristilo nekaj domače ležernosti z začetka tekme. V poplavi nastopov Jeseničani želijo iz vsake tekme odnesti čim več in tudi iz te tekme so želeli črpati najboljše. Najučinkovitejši jeseniški strelec je že usmerjen v tekmo z Asiagom, želi pa si zmage ob pomoči polne Podmežakle.

Svojo ekipo je bodril tudi Luka Kraigher. Branilec, ki ga je Thomas Auer poškodoval na tretji tekmi četrtfinala AHL, že čaka na priložnost za nastop na tekmi. Danes je z ekipo opravil tudi prvi trening na ledu. Počuti se dobro, 14 dni prisilnega počitka pa je pustilo nekaj posledic. Luka bi najraje igral že proti Asiagu, vendar pretres možganov ni tako nedolžna poškodba. Seveda vsi želimo, da bi se Kraigher čim prej vrnil v ekipo, vendar nikakor ne za ceno svojega zdravja.