Državno prvenstvo, dvorana Podmežakla

HDD Sij Acroni Jesenice – HK Slavija Jr 4:2

Streli na gol: Jesenice 51, Slavija 14
Kazenske minute: Jesenice 10, Slavija 14

Strelci:
1:0 J. Sodja (Urukalo, Svetina, PP1, 13′)
2:0 Šturm (Korošec, U. Sodja, PP1, 28′)
2:1 Žnidaršič (Vidic, Pušenjak, 38′)
3:1 Glavič (Ankerst, Korošec, 45′)
3:2 Truden (Ščap, 46′)
4:2 Tomaževič (Crnovič, Avsenik, 51′)

Na prvi tekmi državnega prvenstva se je nekoliko oslabljena ekipa Železarjev pomerila s hokejisti Slavije. Založani so se dobro upirali favoriziranim jeseniškim hokejistom, na koncu pa poraza ni mogel preprečiti niti odlični vratar Slavije, ki je ubranil kar 47 strelov. Kar nekaj časa so domači hokejisti pletli mrežo okoli nasprotnikovega gola, v 13. minuti pa jim je vendarle uspelo zadeti. V gneči pred golom je bil najbolj spreten Jaka Sodja. Kljub samo enemu doseženemu zadetku, so imeli Železarji tekmo pod nadzorom.

V drugi in zadnji tretjini so vidno utrujeni Jeseničani nekoliko popustili. Na 2:0 je povišal Šturm, a so gostje nekaj minut pred iztekom druge tretjine rezultat preko Žnidaršiča znižali na le gol zaostanka. Ko je Glavič v 45. minuti dosegel tretji zadetek za svojo ekipo, se je zdelo, da bodo jeseniški hokejisti tekmo vendarle mirno pripeljali do konca. Že v naslednjem napadu pa so gostje z zadetkom Trudna nakazali, da bo rezultat tesen. Vse dvome o zmagovalcu je v 51. minuti z zadetkom za končnih 4:2 razblinil Tomaževič.

Jeseniške hokejiste sedaj čakajo tudi prvi boji v Alpski ligi. V soboto se odpravljajo v Linz, k tamkajšnjim novincem lige. Rezultat tekme boste lahko spremljali tudi na našem FB profilu.