HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 6:4

Dvorana Podmežakla, gledalcev 2.500

Sodniki: Supper, Arlič. Ruetz, Režek

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Tavželj, Kalan, Brus, Logar, Piispanen, Seršen, Korošec, Svetina, Sodja U., Magovac, Planko, Stojan, Glavič, Kraigher, Pem, Sodja J., Bašič, Čimžar, Jezovšek, Tomaževič

Strelci: 1:0 Piispanen (Kalan, Korošec, 4′), 2:0 Piispanen (Stojan, Logar, 12′), 2:1 Kralj (Hebar, Selan, 13′), 3:1 Brus (Stojan, Piispanen, 29′), 3:2 Kralj (Hebar, Selan, 33′, PP1), 3:3 Selan (Zajc, Hebar, 35′, PP1), 4:3 Kalan (Piispanen, Brus, 44′, PP1), 5:3 Brus (Piispanen, Kalan, 47′), 6:3 Bašič (Čimžar, Tavželj, 53′), 6:4 Ulamec (Sever, Chvatal, 58′)

Streli na gol: Sij Acroni Jesenice 39, HK SŽ Olimpija 38

Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 6, HK SŽ Olimpija 6

 

Težko pričakovani derbi Jesenic in Olimpije je postregel z veliko goli, veliko drsanja, fantastičnim vzdušjem na tribuni in z zmago železarjev. Junak tekme je bil brez dvoma finski napadalec Markus Piispanen, ki je zadel dvakrat, ob tem pa prispeval še 3 podaje. Srečanje so bolje začeli domači hokejisti, saj so po 12. minutah igre vodili že z 2:0. Oba zadetka je prispeval Finec v dresu železarjev. Le nekaj sekund kasneje, je z lepim preigravanjem zadel Matic Kralj in poskrbel, da so šli hokejisti Olimpije kljub številnim zadetim vratnicam, na premor z le zadetkom zaostanka.

Druga tretjina je pripadla gostom. Čeprav je Miha Brus uspel vodstvo še povišati, pa je izjemna uspešnost v igri z igralcem več gostom prinesla izenačenje. Svoje priložnosti sta izkoristila Maks Selan in Matic Kralj. V zadnji tretjini pa je gostom iz prestolnice začenjalo pojenjati moči in so le stežka dohajali danes izjemno razpoložene železarje. Številne napake v obrambi so domačim prinesle vodstvo s 6:3. Najprej je številčno premoč na ledu izkoristil najboljši strelec v letošnji sezoni, Luka Kalan, le dve minuti kasneje je zadetek dosegel še Miha Brus, na koncu pa še Luka Bašič. Luka Ulamec je na koncu z natančnim strelom samo še nekoliko omilil poraz hokejistov Olimpije, ki se v prestolnico vračajo brez točk. Po zadnjem sodniškem žvižgu je sledil še pozdrav številnim navijačem, potem pa se je slavje v garderobi aktualnih državnih prvakov lahko pričelo.

Kot so jeseniški hokejisti v letošnji sezoni že vajeni, časa za regeneracijo ne bomo imeli veliko. Že jutri ob 18.45 uri jih na Bledu čaka tekma DP s tamkajšnjo ekipo. V ekipi Bleda nastopa kar nekaj hokejistov, ki so v preteklosti že nosili dres Jesenic. To so Grega Vilman, Aleš Jeklič, Denis Rakovič in Marko Tarman. Vabljeni tudi jutri v blejsko dvorano, da podprete naše železarje.

Ena ekipa, eno srce!