Poletna hokejska liga, Bled

HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 1:4

Strelci:
1:0 Svetina (Grahut, 9′)
1:1 Koren (Rajsar, 28′, SH)
1:2 Simšič (Mušič, Rajsar, 30′, PP2)
1:3 Brus (36′)
1:4 Pešut (Koren, Svete, 38′)

Prvi letošnji hokejski derbi med Jesenicami in Olimpijo je v dvorano na Bledu pripeljal občutno večje število navijačev kot jih je bilo v preteklih dveh dneh turnirja. Prevladovali so seveda jeseniški navijači. Trener Šivic zopet ni mogel računati na nekaj hokejistov. Manjkali so Širovnik, U. Sodja in Brus.

Železarji so srečanje pričeli zelo napadalno. S kombinatorno in agresivno igro so izvajali pritisk pred vrati Usa, a jim ga v uvodnih nekaj minutah ni uspelo premagati. V 9. minuti pa so vendarle uspeli razveseliti številne navijače na tribunah. Podajo Grahuta je izkoristil Svetina ter premagal nemočnega vratarja Olimpije. Priložnosti jeseniških hokejistov so se vrstile ena za drugo, v zadnjih 5 minutah prve tretjine pa so hokejisti v zelenem le uspeli nekoliko zapretiti Žigi Kogovšku. V 18. minuti sta bila zaradi pretepa izključena Glavič in Orehek, trener Šivic pa je tako ostal še brez enega ključnih mož. Prva tretjina se je tako končala z vodstvom Železarjev.

Drugo tretjino so zaznamovale predvsem napake. Tako na strani Jeseničanov, kot na strani sodnikov, ki so hokejistom v rdečih dresih nemalokrat dosodili kazni, ki so jih videli le oni. Hokejisti Olimpije imajo v svojih vrstah kar nekaj izkušenih igralcev, ki so te napake s pridom izkoriščali. Po zadetkih Korena, Simšiča, Brusa in Pešuta so tako po 40. minutah vodili že z 1:4. A kot vemo Železarje krasi predvsem trma in nepopustljivost, zato so v zadnji tretjini pokazali, da kljub zaostanku ne bodo obupali. Prikazali so drugačno in predvsem bolj disciplinirano igro kot v drugi tretjini, a to vseeno ni bilo dovolj, da bi nadoknadili razliko treh golov zaostanka. Na koncu so vendarle morali priznati premoč hokejistom iz prestolnice, s strani navijačev v dvorani pa so kljub porazu prejeli bučen aplavz. 

Železarji bodo tako na nedeljski tekmi igrali za končno 3. mesto. Njihov nasprotnik pa bo član EBEL lige, madžarska Sapa.