Hockey Milano Rossoblu – HDD Sij Acroni Jesenice 4:5
Stadio Agora, gledalcev 1.028

Sodniki: Virta, Wallner, Rinker, Terragni
Streli na gol: Milano 38, Jesenice 40
Kazenske minute: Milano 15, Jesenice 17

Strelci:
1:0 Pance (Caletti, Re A., 3′)
1:1 Urukalo (Tomaževič, Kalan, 5′)
1:2 Glavič (Sodja U., Stojan, 14′, PP1)
2:2 Terzago (Selan, Verreault-Paul, 15′, PP1)
2:3 Čimžar (Kalan, Brus, 18′)
2:4 Pem (Čimžar, Svetina, 30′, PP1)
3:4 Verreault-Paul (Pance, Doucet, 35′)
3:5 Čimžar (Bašič, Svetina, 36′)
4:5 Verreault-Paul (Selan, Terzago, 44′)

 

Pred našimi Železarji je pester vikend, ki bo hokejsko obarvan. Danes so se odpravili na dolgo pot v Italijo, k ekipi Milana, za katero igrata tudi Eric Pance in Maks Selan. Domači hokejisti so pričeli odlično, saj so že v 3. minuti povedli preko Panceta. Vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj je za Železarje dve minuti kasneje izenačil branilec Urukalo. Do polovice prve tretjine pa smo lahko videli še dva zadetka. Prvega je za vodstvo Železarjev z igralcem več dosegel Glavič, izenačil pa je Terzago. Vsaj v prvi tretjini se oba vratarja nista ravno izkazala, saj smo do konca prve tretjine videli še en zadetek. V mrežo domačinov ga je pospravil Čimžar in postavil končni izid tretjine. 

Domači hokejisti so drugo tretjino pričeli z igralcem več, potem ko je bil ob koncu prve izključen Nik Pem. Če smo v prvi tretjini zadetek videli že v uvodnih nekaj minutah, smo tokrat morali čakati malo dlje. V 30. minuti je vodstvo Železarjev povišal Nik Pem. Da oba vratarja nimata svojega dne, se je videlo že nekaj minut kasneje. V 35. in 36. minuti je približno 1.000 navijačev v dvorani videlo še zadetka Verreault-Paula in Čimžarja, ki iz tekme v tekmo dokazuje, da je v odlični strelski formi. V 37. minuti sta za boksarski vložek poskrbela še Doucet in Glavič, oba pa sta prejela 5 minut kazni. 

Zadnjo tretjino so bolje pričeli domačini in preko Verreault-Paula rezultat kmalu znižali na 4:5. Tekmo so zaznamovale tudi številne izključitve na obeh straneh, kar pa od naših hokejistov nismo ravno vajeni, saj veljajo za eno najbolj discipliniranih ekip v ligi. Kljub številnim strelom na obeh straneh, se rezultat do konca tekme ni spremenil. Čeprav z ne ravno lepo igro, so Železarji kljub vsemu osvojili tri točke, jutri pa imajo priložnost za osvojitev novih. Ob 18. uri bodo palice prekrižali z ekipo VEU Feldkirch, ki jo vodi Nik Zupančič.