EC Kitzbühel – HDD Sij Acroni Jesenice 4:3 (po podaljšku)
Sodniki: Fichtner, Bergant, Loicht, Miklič

Streli na gol: Kitzbűhel 42, Jesenice 48
Kazenske minute: Kitzbűhel 8, Jesenice 14

Strelci: 
1:0 Havlik (Lenes, Marthinsen, 12′)
2:0 Hochfilzer (Maurer, Havlik, 19′)
3:0 Ebner (Lenes, Havlik, 25′, PP1)
3:1 Pem (Tavželj, Čimžar, 30′, PP1)
3:2 Bašič (Čimžar, 47′)
3:3 Čimžar (Bašič, Tavželj, 48′)
4:3 Lenes (65′)

 

Pred Železarji je ponovno naporen vikend, poln hokejskih tekem. Na včerajšnji tekmi proti ekipi Kitzbűhela je trener Glavič počitek namenil prvemu vratarju Clarku Saundersu, v postavo pa se je po poškodbi vrnil David Rodman. V vratih sta tekmo pričela Žiga Kogovšek in Ty Rimmer. Že po 6. sekundah tekme si je izključitev prislužil jeseniški kapetan Tavželj, domači pa prednosti igralca več niso izkoristili. Hokejisti iz svetovno znanega smučarskega središča so Železarje prikovali v njihovo obrambno tretjino, Jeseničani pa so se tako večinoma le branili. Redki so bile priložnosti, ko so si ustvarili strel na gol domačinov. Prvi zadetek je tako prišel že v 12. minuti, dosegel pa ga je Adam Havlik. Tik pred koncem prve tretjine pa so domačini vodstvo še povišali. Po podaji Maurerja je zadel Hochfilzer, Železarji pa so na odmor odšli z zaostankom dveh zadetkov.

Pred jeseniškimi hokejisti je bila težka naloga. Vzpostaviti svojo igro in rezultat poskusiti izenačiti. Ko so domači hokejisti zadeli še tretjič, se je izenačenje zdelo kot misija nemogoče. A Železarji se niso predali. Zaigrali so bolje, veliko bolj napadalno in nekajkrat tudi ogrozili vrata domačinov. V 30. minuti, ko so imeli Jeseničani na ledu igralca več, so vendarle zadeli. Uspešen je bil branilec Nik Pem. V zadnjih 20. minutah tekme so morali naši hokejisti zaigrati na vse ali nič. Zaostanek z dvema zadetkoma je velik, a ni neulovljiv. To so dokazali tudi Železarji, ko so v 47. in 48. minuti z zadetkoma Bašiča in Čimžarja rezultat izenačili. V nadaljevanju sta obe ekipi na vse načine poskušali priti do zmage. Tako domači, kot tudi gostujoči hokejisti so imeli še kar nekaj priložnosti, a se oba vratarja nista dala. Po 60. minutah zmagovalca nismo dobili in sledil je podaljšek, v katerem pa so imeli Železarji več strelov, a manj sreče. 7 sekund pred koncem podaljška, je Seršen storil prekršek, sodniki pa so domačim hokejistom dosodili kazenski strel. Izkušeni Peter Lenes ga je izkoristil in svoji ekipi priboril zmago. 

Železarji se domov vračajo s točko, že danes pa jih čaka še bolj pomembna tekma. V Tivoliju bodo ob 17.30 uri palice prekrižali s hokejisti Olimpije. Težko je reči, kdo je favorit, dejstvo pa je, da so hokejisti Olimpije veliko bolj spočiti. Na derbiju odločajo malenkosti, pomembna pa je tudi podpora s tribun. Zato vse navijače Jesenic vabimo danes v Tivoli. Železarji vas potrebujejo!