Red Bull Juniors – HDD Sij Acroni Jesenice 4:0

Sodniki: Lešnjak, Holzer, Lehner, Bergant

Streli na gol: Salzburg 40, Jesenice 13
Kazenske minute: Salzburg 6, Jesenice 10

Strelci:
1:0 Nordberg (Kokkila, Laakso, 6′, PP1)
2:0 Kokkila (Evertsson, Klőckl, 31′)
3:0 Evertsson (Klőckl, 45′)
4:0 Evertsson (Nordberg, Witting, 48, PP2)

 

V garderobo Železarjev se je očitno naselil virus, ki je poskrbel, da je na današnje zahtevno gostovanje trener Rodman vzel samo 20 igralcev. Poškodovanim Tavžlju, Pancetu, Korošcu in Rodmanu sta se pridružila tudi oboleli Čimžar in Paradis. Po krajši bolezni pa sta se v postavo vrnila Urukalo in Glavič. Prvo tekmo po prihodu na Jesenice pa je odigral tudi Mathieu Gagnon, ki sicer še ni 100% pripravljen, a je vseeno ekipi želel pomagati do zmage. Železarji so v Salzburg pripotovali dobro razpoloženi, z željo po osvojitvi treh točk. V prvi tretjini so bili jeseniški hokejisti popolnoma enakovreden nasprotnik domačinom, a so se kljub temu kmalu znašli v zaostanku. Po izključitvi Stojana, je prednost igralca več na ledu izkoristil najboljši domači igralec Nordberg. Kljub maloštevilnim strelom obeh ekip, smo v prvi tretjini videli veliko drsanja, kar je značilnost obeh ekip. Po prvih 20. minutah so Železarji zaostajali, a je bilo pred njimi še 40 minut hokeja. 

V drugi tretjini pa so domači hokejisti popolnoma prevzeli pobudo in prevladovali. Samo pet strelov na gol vratarja Laakso Levija so bili premalo za upanje na izenačenje, na drugi strani pa so mladi Biki na vrata Saundersa uspeli ustreliti kar 16 – krat. Eden izmed poskusov je v 31. minuti tudi končal v mreži Jeseničanov. Pod zadetek se je vpisal Kokkila, ki je izkoristil lepo podajo Evertssona. Zadnjo tretjino so jeseniški hokejisti pričeli z igralcem več. Slabo minuto pred iztekom 40. minut je bil izključen Varejcka. Lepo priložnost za znižanje rezultata sta imela Pem in Kalan, a je domači vratar vse poizkuse Železarjev ubranil. Ko so gostje v 45. minuti prejeli še tretji zadetek, je bilo upanja na izenačenje in zmago vedno manj. V 48. minuti je po četrtem prejetem zadetku trener Rodman opravil menjavo v vratih. Namesto Saundersa, ki v letošnji sezoni zaenkrat še ni na nivoju lanske, je med vratnice stopil Žiga Kogovšek. V 51. minuti so sledile težke minute za Železarje, saj je bil zaradi udarca v glavo izključen Luka Kalan. Obramba na čelu z vratarjem je tokrat zdržala in ostalo je pri štirih zadetkih prednosti za domačine. 

Priložnost za popravni izpit pa bodo Železarji imeli že to soboto, ko se bodo v domači dvorani pomerili z istimi nasprotniki. Upajmo, da okrepljeni z nekaterimi povratniki. Vabimo vas v dvorano Podmežakla, podprite naše borce in bodite naš šesti igralec!