HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice 3:5

Hala Tivoli, gledalcev 1.500

Sodniki: Fajdiga, Zrnič, Bergant, Miklič

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Sodja U., Čimžar, Bašič, Tavželj, Magovac, Kalan, Piispanen, Tomaževič, Logar, Stojan, Pem, Alagič, Jezovšek, Kraigher, Planko, Brun Rauh, Glavič, Seršen, Sodja J., Svetina

Strelci: 1:0 Chvatal (Zajc, Pesjak, 1′), 1:1 Čimžar (Bašič, Sodja U., 9′), 1:2 Kalan (Tomaževič, Logar, 21′, PP1), 2:2 Pesjak (Chvatal, Orehek, 27′, PP1), 3:2 Zajc (Pesjak, 41′), 3:3 Sodja U. (Svetina, Jezovšek, 47′, PP1), 3:4 Magovac (Sodja U., Čimžar, 51′), 3:5 Kalan (Tomaževič, Stojan, 59′, EN)

Streli na gol: Olimpija 38, Jesenice 30

Kazenske minute: Olimpija 10, Jesenice 8

 

Jeseniški hokejisti so si z zmago na prvi finalni tekmi priigrali prednost v zmagah, z morebitno drugo zmago pa bi bili že zelo blizu ubranitvi naslova državnih prvakov. Z zmago s 3:5 jim je to tudi uspelo. Gostujoči trener Glavič še vedno ni mogel računati na poškodovanega Miho Brusa, v kadru domačih pa je manjkal Matic Kralj. Železarji so tekmo pričeli nekoliko nervozno, že v 1. minuti pa so se znašli v zaostanku. Vratarja Saundersa je premagal Aljaž Chvatal in razveselil sicer maloštevilne navijače v Hali Tivoli. Pritisk Olimpije kljub vodstvu ni pojenjal, priigrali so si kar nekaj lepih priložnosti, a je bil Saunders vsakič na mestu. Jeseničani so rezultat izenačili v eni izmed svojih redkih priložnosti in sicer v 9. minuti, ko je vratarja Spreitzerja presenetil Čimžar. V prvi tretjini so imeli domači hokejisti v zelenih dresih veliko večjo pobudo, na kar nakazuje tudi razmerje v strelih (13:9), a je obramba Jesenic zdržala pritisk.

V drugo tretjino so Železarji vstopili veliko bolj napadalno, po igri z igralcem več pa so povedli. Lepo podajo Tomaževiča je izkoristil Kalan. Vodstvo ni trajalo dolgo, le nekaj minut, saj je v 27. minuti na 2:2 izenačil Pesjak in nakazal, da se igralci Olimpije ne mislijo predati. V prvih 40. minutah so bili domači popolnoma enakovredni, če ne celo boljši tekmec od Jeseničanov. V zadnji tretjini pa se je igra Olimpije podrla. Ko je na semaforju pisalo 3:2 v korist domačih, so se Železarji prebudili in pričeli z veliko bolj agresivno igro, ki je na koncu obrodila sadove. Na 3:3 je najprej po lepi akciji izenačil Urban Sodja, v vodstvo s 3:4 pa je svojo ekipo popeljal Magovac. Trener domačih Jure Vnuk je na koncu poizkusil celo z igro brez vratarja, a so v eni izmed akcij domači hokejisti storili napako, do ploščka je prišel Tomaževič, ki je pred praznim golom nesebično podal do Kalana, ta pa je z zadetkom v prazno mrežo zabil še zadnji žebelj v krsto Ljubljančanov.

Železarji v seriji vodijo že z 2:0, jutri pa bodo imeli v svoji dvorani Podmežakla priložnost, da osvojijo nov naslov državnih prvakov v hokeju na ledu. Tekma se prične ob 19. uri, svojo vstopnico pa si lahko že kupite na bencinskih servisih Petrol, na www.mojekarte.si ali na blagajni pred dvorano Podmežakla. Prvi plošček bo tokrat vrgel Jernej Slivnik, himno bo zapel obetavni pevec Anže Gregorič (Anzhe), med prvim odmorom pa bo zapel tudi svojo pesem, ki je posvečena jeseniškemu hokeju, napisana pa je bila pred več kot 10 leti. Med drugim odmorom pa se bodo na ledu predstavili mladi hokejisti, ki so v kategorijah U-16 in U-18 osvojili naslov državnih prvakov.

Hokejski večer v dvorani Podmežakla bo pester, Železarji pa bodo storili vse, da serijo in s tem tudi letošnjo sezono, zaključijo pred domačimi navijači.

Vabljeni!