SIJ Acroni Jesenice : Asiago hockey 3:2
(1:1, 1:0, 0:1, 1:0) – po podaljšku

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 3.000. Sodniki: Ferrini, Kamšek, De Zordo, Pagon.

Strelci: 1:0 Pance (5., PS). 1:1 Dal sasso (Conci, 14.), 2:1 Rajsar (33.), 2:2 Long (Lutz, Kolanos, 53., PP1), 3:2 Oraže (Pance, Magovac, 62., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 12 (4, 4, 4, 0), Asiago 14 (6, 2, 4, 2)
Streli na gol: Jesenice 46 (20, 12, 12, 2), Asiago 38 (13, 18, 7, 0)

SIJ Acroni Jesenice: Stojanovič, Us, Oraže, Logar, Sotlar, DiCasmirro, Pance, Magovac, Berlisk, Ankerst, Rajsar, Manfreda, Cerkovnik, Kraigher, Čimžar, Kalan, Jezovšek, Tarman, Jeklič, Sodja, Glavič, Hadžič. Trener: Nik Zupančič

Trud ni bil zaman. Ekipa na ledu je uspela in osvojila pomembno zmago, ekipa, ki se je v zadnjih tednih trudila s projektom kako v Podmežaklo zvabiti čim več ljudi, pa je tudi dosegla svoj cilj. Dve zmagi v enem večeru. Fantastično! In medtem, ko del članov HDD Jesenice že snuje nove hokejske akcije, je prav, da se spomnimo tudi dogodkov na ledu.

Legendarni Cveto Pretnar je vrgel prvi plošček

Že v času ogrevanja, ko se je dvorana Podmežakla pričela polniti, so Železarji vedeli, da je danes poseben večer, večer, ko poraza ne sme biti. Na seznamu igralcev je manjkal le Miha Brus, tako da je moral Nik Zupančič iz svojega seznama napadalcev za tekmo črtati Blaža Tomaževiča. Za prvi met ploščka je to pot poskrbel legendarni Cveto Pretnar, mož, ki je velikokrat spravljal v obup nasprotnike in v delirij jeseniške navijače. 

Potem pa se je začelo zares. Na ledu Podmežakle sta se ekipi spopadli za točke, za zmago in za prestiž. Jeseničani so pričeli odločno in Sašo Rajsar bi že v prvi minuti tekme lahko izkoristil prvo priložnost ob igri z igralcem več. Tudi v preostanku power playa so domači ogrožali vratarja Frederica Cloutierja. Asiago je vzdržal pritisk Jesenic, ob polnih močeh pa so bili napadalci gostujoče ekipe nevarni, vendar je bil Rok Stojanovič uspešnejši. Eric Pance je nato v srednjem delu prišel do ploščice. Bil je hitrejši od branilca in sam zadrsal proti golu Asiaga. Gosti so nevarno situacijo reševali s prekrškom, ki pa je pomenil tudi kazenski strel. Eric Pance je zadel za 1:0.

Po doseženem zadetku so se Železarji branili z igralcem manj na ledu. Pred Rokom Stojanovičem je bilo vroče, vendar je ostalo pri vodstvu domačih. Ob polnih močeh so Jeseničani takoj pokazali željo po novem golu. Z desne strani je pred gol v svojem stilu pridrsal Tadej Čimžar, ki pa ni uspel spraviti plošček v mrežo nasprotnikov. Nato so hokejisti Asiaga storili dva prekrška in Železarji so imeli minuto in 27 sekund dva igralca več na ledu. Dva projektila Martina Oražeja je Cloutier uspel odbiti, gosti pa so se uspeli tudi ubraniti. V protinapadu je Asiago nato izenačil, Davide Dal sasso je uspel zadeti in izkoristiti podajo soigralca. Nadaljevanje je minilo nekoliko manj napadalno, tri minute pred koncem prve tretjine pa so se Železarji branili z igralcem manj. Uspešno so odbili napade nasprotnika in na odmor sta ekipi odšli izenačeni. 

Dober obisk v Podmežakli

V drugi tretjini je bilo akcije nekaj manj. Gosti so bili več pri strelu, jeseniške akcije pa so bile nekaj nevarnejše, vsaj ena od njih je bila tudi učinkovita. Že po nekaj več kot treh minutah nadaljevanja so hokejisti Asiaga spet napadali z igralcem več. Jeseničani so njihove napade mirno odbili, nato pa tudi sami poskušali zadeti v power playu. V lepem položaju je bil Aleksandar Magovac, ki ni bil dovolj natančen. Tekma je tekla dalje, Jeseničani pa so želeli priti do novega zadetka. Žan Jezovšek je bil v lepi priložnosti, dobro je prodiral, žal pa ni zadel. Po lepi akciji se je v priložnosti znašel tudi Jaka Ankerst. Vratar gostov je njegov strel ubranil, a je že takoj po sodniškem metu, ki je temu sledil, klonil. Sašo Rajsar se je boril za plošček, prišel do njega in takoj ustrelil, ploščica pa je mimo presenečenega Cloutierja končala v mreži.

Gosti so hoteli priti do izenačenja, Gašper Cerkovnik pa je s požrtvovalno potezo preprečil nevarno akcijo gostov. Na drugi strani si je Luka Kalan priboril priložnost za nov zadetek. Pred koncem druge tretjine je ekipe Jesenic dobila kazen zaradi tega, ker je s tribune priletel predmet na led. Kazen na izid tekme ni vplivala. Železarji so tako pred zadnjim delom imeli zadetek naskoka.

Zamujena priložnost Žana Jezovška

Zadnjo tretjino so bolje in tudi nevarneje pričeli domači. Jeseničani so pritisnili na gostujoče branilce in prišli do priložnosti za zadetek. Žan Jezovšek je streljal previsoko, v nadaljevanju akcije pa jeseniški napadlci tudi niso uspel zatresti mreže. Obetaven napad drugega jeseniškega napada je prinesel nov power play, ki pa je ostal neizkoriščen. Že ob izteku kazni je bil Sašo Rajsar nekoliko nenatančen, sicer bi ploščica spet očistila zgornji kot vrat. Res pa je tudi, da bi na začetku kazni gosti lahko prišli celo do izenačenja. Minute so počasi tekle, domači pa so nasprotniku ponudili priložnost za izenačenje, saj so storili nov prekršek. Colin Long je to tudi izkoristil. Roka Stojanoviča je ugnal s sila natančnim strelom pod prečko. 

Rok je bil ob tem strelu nemočen

Jeseničani so si bolj želeli zmage in v zadnjih osmih minutah več napadali. Obe ekipi sta še enkrat zamudili priložnost v power playu, v zadnjih sekundah tekme pa je Jure Sotlar poskusil prinesti zmago Jesenicam že v rednem delu. A se ni izšlo po željah in tekma se je nadaljevala v podaljšku. Podaljšek je pripadel Železarjem. Hitro so uspeli izsiliti prekršek, kar je v dodatnem delu tekme velika prednost. Nik Zupančič je vzel polminutni odmor, postavil taktiko napada za zmago in uspel. Najprej je bil strel ob prvi akciji previsok, nato pa je Martin Oraže najprej prestregel ploščico na ogradi, po nekaj podajah pa sam prišel v položaj za strel. Meril je natančno in poskrbel za eksplozijo navdušenja v dvorani Podmežakla. Navijači so lahko slavili zmago in jasno je bilo, da je junak tekme za njih ravno Martin.

Martin je z zadetkom v podaljšku odločil zmagovalca