SIJ Acroni Jesenice : Crvena zvezda 5:1
(2:0, 1:1, 2:0)

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 300. Sodniki: Zrnič, Arlič, Pagon.

Strelci: 1:0 Jezovšek (Cerkovnik, 4), 2:0 Sodja (Berlisk, Brus, 9., PP1), 2:1 Buchkin (Bialinski, 21.), 3:1 Pance (DiCasmirro, Sotlar, 35.), 4:1 Logar (Sotlar, Oraže, 50.), 5:1 Pance (Sotlar, Oraže, 60.)

Kazenske minute: Jesenice 0 (0, 0, 0), Crvena zvezda 18 (6, 0, 2 + 10 (Novaković))
Streli na gol: Jesenice 39 (16, 15, 8), Crvena zvezda 20 (4, 9, 7)

SIJ Acroni Jesenice: Stojanovič, Us, Oraže, Logar, Sotlar, DiCasmirro, Pance, Jeklič, Cerkovnik, Jezovšek, Glavič, Tomaževič, Berlisk, Tarman, Brus, Hadžič, Sodja. Trener: Nik Zupančič

V slovenskem državnem prvenstvu nastopa tudi ekipa Crvene zvezde. Beograjska ekipa je tudi prvi nasprotnik Jeseničanov v končnici domačega prvenstva. V četrtfinalnih obračunih v polfinale napreduje tista ekipa, ki prva zmaga dvakrat. Trener Nik Zupančič je pred tekmo želel, da bi ekipa osvojila dve hitri zmagi: “Pred vlogo favorita ne bežimo. Poskusili bomo narediti tako, da bomo čim več igralcev spočili, predvsem tiste, ki so najbolj obremenjeni v Alpski hokejski ligi. S tem pa bodo več priložnosti dobili drugi igralci, ki igrajo nekaj manj. Kar je pa tudi dobro. Če bo pristop pravi, če bo vse tako, kot mora biti, bomo hitro osvojili dve zmagi.” 

In prva zmaga je že osvojena. V prvem dvoboju so bili Jeseničani boljši nasprotnik. Nik Zupančič je namenil počitek Rajsarju, Manfredi, Ankerstu, Magovcu, Kalanu in Čimžarju. V igri na tri napade so Železarji narekovali tempo igre in si ustvarjali priložnosti eno za drugo. Predvsem v prvi tretjini so pokazali, da so tudi v taki zasedbi močnejši nasprotnik. Beograjska ekipa je svoje priložnosti iskala v protinapadih, za strele proti Žanu Usu pa so se odločali zelo hitro in iz vseh položajev. Kljub temu niso mogli ogroziti Jeseničanov, ki so z veliko rezerve v igri prišli do prve zmage tudi v domačem četrtfinalu.

Jure Sotlar je po tekmi povedal: “Nismo igrali v polni zasedbi, niti na vso moč. To niti ni bilo potrebno. Verjetno bi si lahko ustvarili veliko bolj prepričljivo zmago. Malo bolj smo morali paziti na njihovo igro v protinapadih. Mislim, da smo prvo nalogo opravili tako, kot je bilo treba. Vodimo v tem paru četrtfinala in jutri bomo naredili vse, kar je treba, da osvojimo še drugo.”

Železarje že jutri čaka nova tekma te serije. Crvena zvezda bo še drugič gostovala v Podmežakli, tekma pa se prične ob 18.30. Vabljeni!