Decembrski mesec je zadnji mesec v letu, ko se poslavljamo od starega in polni pričakovanj upamo na veliko dobrega v novem letu, ki prihaja. December je tudi mesec veselja, praznovanj in obdarovanj. Žal je vse več ljudi, ki le s težavo sestavljajo konce in kraje skozi mesec, saj so dohodki preprosto premajhni. Njim je december le še en mesec več v borbi za preživetje, na obdarovanja in družinsko veselje ob praznikih pa pomislijo z žalostjo. Mnogo družin decembrskega vzdušja ne občuti, mnogo otrok pa se sprašuje, zakaj jim trije dobri možje v tem času ne namenijo daril.

HDD Jesenice vsak december organizira dobrodelno akcijo. Letošnja bo še nekoliko večja kot prejšnja, namen vseh nas pa je obdariti čim več družin in posameznikov, ki jim je pomoč nujno potrebna. K sodelovanju smo povabili Center za socialno delo Jesenice in Rdeči križ Jesenice. Velika želja vseh nas je, da bi z različnimi akcijami, ki bodo potekale v prvi polovici meseca decembra, zberemo dovolj finančnih sredstev, ki bodo zadostovala za pomoč 15 pomoči najbolj potrebnim družinam in posameznikom z območja Jesenic in okolice. Dobrodelno akcijo bo medijsko pokrival jeseniški radio Triglav.

Medijski pokrovitelj akcije je radio Triglav!
Medijski pokrovitelj akcije je radio Triglav!

Dobrodelna akcija se je pričela danes, 1. decembra in bo trajala vse do 16. decembra 2016. Zbrana sredstva bomo predali Rdečemu križu Jesenice, ki bo denar v obliki vrednostnih bonov razdelil med 15 družin in posameznikov. Družine bodo bone prejele 24. decembra.

Radio Triglav v okviru akcije pripravlja posebno nagradno igro, ki bo v naslednjih dneh večkrat predstavljena v njihovih oddajah. HDD SIJ Acroni Jesenice bo pripravil licitacijo dresov, ki so bili izdelani v počastitev 25 letnice osvojitve prvega naslova državnega prvaka v Republiki Sloveniji. Na licitaciji bo 24 dresov, ki so jih Železarji nosili v predsezoni. Licitacija bo potekala na Facebook strani HDD Jesenice. Izklicna cena posameznega dresa bo 50 EUR.

Tekma SKY AHL med HDD SIJ Acroni Jesenice in Neumartkt Egna, ki bo v Podmežakli odigrana v petek, 16. 12. 2016, bo tudi del dobrodelne akcije. Celotni izkupiček prodanih vstopnic bo ravno tako šel na račun Rdečega križa Jesenice. V času akcije bomo zbirali tudi prostovoljne prispevke na vseh tekmah SKY AHL.

Primer položnice za nakazilo denarja na Rdeči križ
Primer položnice za nakazilo denarja na Rdeči križ

Vsak od vas pa lahko v akciji sodeluje zgolj z nakazilom na račun Rdečega križa Jesenice, ki je SI56 0510 0801 0106 034, sklic 111.

Vse ljubitelje hokeja in seveda vse ostale, vabimo k sodelovanju v akciji, še tako majhen prispevek nekomu nariše nasmeh na obraz. In za te nasmehe se gre!
hdd