Alpska hokejska liga, dvorana Podmežakla

HDD SIJ Acroni Jesenice – EK Zeller Eisbären 4:3
(po podaljšku)

Kazenske minute: Jesenice 10, Zeller 8
Streli na gol: Jesenice 31, Zeller 29

0:1 Lanzinger (Oraze, Tschernutter, 4′)
1:1 Sodja J. (Glavič, Sodja U., 4′)
2:1 Djumić (Stojan, 7′)
2:2 Sotlar (Putnik, Wilenius, 12′)
2:3 Lanzinger (Schernthaner, Tschernutter, PP1, 24′)
3:3 Sodja J. (Tomaževič, PP1, 48′)
4:3 Tomaževič (Crnović, 62′)

Zadnja tekma v letošnjem letu je v dvorano Podmežakla privabila skoraj 700 navijačev, ki so po porazu na zadnji tekmi upali, da jim bodo domači hokejisti za konec leta podarili zmago. Mitja Šivic je v postavo uvrstil tudi igralca kranjskega Triglava Matevža Bana in Miho Potočnika. Na voljo je imel torej 4 popolne napade, kar se je na sami tekmi poznalo, saj so imeli Železarji v nogah ob koncu tekme več svežine. 

Pritisk gostov na vrata Bonvalota v začetnih minutah igre sicer ni bil po željah domačih hokejistov in trenerja. Gostje so svojo napadalno igro kronali z zadetkom že v 4. minuti tekme, ko je jeseniškega čuvaja mreže prvič na tekmi premagal Lanzinger. Železarji so že v naslednjem napadu odgovorili na najboljši možni način. Gnečo pred vrati gostujočega vratarja Franka je izkoristil Jaka Sodja in dosegel svoj šesti zadetek v sezoni. Jeseničani so po izenačujočem golu prevzeli pobudo in kar nekajkrat s streli zapretili gostom. Mirko Djumić se je v 7. minuti tekme najbolje znašel pred vrati Franka ko je odbit plošček pospravil v mrežo in na noge dvignil navijače v dvorani Podmežakla. Eden najboljših strelcev Alpske lige Jure Sotlar je v 12. minuti z natančno odmerjenim strelom premagal Bonvalota in izenačil rezultat. 

Podobno kot prvo, so tudi drugo tretjino bolje pričeli gostje. V uvodnih petih minutah so imeli kar 4 minute na ledu igralca več, eno od priložnosti pa so tudi izkoristili. Zopet je bil uspešen Lanzinger. Železarji so se zopet znašli v zaostanku, zato so porabili ogromno energije, da bi tekmo obrnili sebi v prid. Obe ekipi sta imeli tudi možnost igre 5 na 3, a svojih priložnosti nista izkoristili. Še najbližje so prišli jeseniški hokejisti, ki so zadeli vratnico. V 40. minuti je bil zaradi žaljenja sodnikov izključen Hebar. Povod za njegovo jezo pa je bil napačno dosojen prepovedan položaj, v katerem naj bi se znašel Tomaževič. Po pregledu posnetka je bilo razvidno, da prepovedanega položaja ni bilo. Kar nekaj napak je bilo na tekmi storjenih s strani sodnikov v škodo domačih hokejistov, a na srečo tokrat niso bile usodne. Po številnih napadih je bilo izenačenje rezultat samo še vprašanje časa. To se je zgodilo v 48. minuti, ko je igralca več na ledu izkoristil Jaka Sodja. Do konca tekme sta obe ekipi poskušali priti do novega zadetka, a sta bila oba vratarja zelo zanesljiva. Tekma je šla v podaljške, v katerih pa se je tudi našim hokejistom končno nasmehnila sreča. Po podaji Crnovića se je proti golu pognal Tomaževič in med nogama premagal vratarja Franka. Veselje na tribunah je bilo nepopisno, Železarji pa so po številnih porazih v podaljšku vendarle uspeli zmagati.