Marcel Rodman po končani hokejski sezoni na Jesenicah zapušča vrste Železarjev in se v prihodnji sezoni odpravlja na trenersko delo v tujino.

Marcel je ekipo prevzel v mesecu decembru. Kljub temu, da je imel pred seboj težko nalogo, jo je opravil z odliko. Ekipa je s svojo igro navduševala navijače širom Slovenije, v Alpski ligi jih je popeljal do polfinala, v finalu DP pa so včeraj na žalost morali priznati premoč večnim tekmecem iz Ljubljane.

Izjava Marcela Rodmana:

Najprej bi se rad zahvalil klubu HDD Sij Acroni Jesenice za zadnjih 5 mesecev. Rad bi se zahvalil Anžetu Pogačarju za zaupanje in dano priložnost, da sem svojo hokejsko kariero, tako kot igralsko, začel na Jesenicah. Z veseljem sem deloval skupaj z Alešom Burnikom in Petrom Škrabljem, ter z vsakim igralcem posebej in vsemi skupaj. Od vsakega sem se nekaj naučil, in za to izkušnjo sem zelo hvaležen. Želel bi si, da bi se sezona končala na drugačen način. Na koncu smo bili prekratki tako v Alpski ligi, kot v državnem prvenstvu. Zmanjkalo nam je malo, pa vendarle veliko. Na rezultat ne morem biti ponosen, ponosen pa sem na naše delo. Dokazali smo, da je napredek možen, vendar le s trdim delom ter profesionalnem odnosom. Ko delaš s srcem in ko se lahko zaneseš na ljudi okoli sebe, je možno marsikaj. V dvorano so se vrnili navijači, za to je zaslužna celotna ekipa. Na ledu so garali eden za drugega in vsako tekmo posebej, so dokazali kaj pomeni – ena ekipa, eno srce! Želel sem si, da našo zastavljeno pot nadaljujemo, nadgradimo. Na žalost pa trenutna situacija tega ne dopušča. Vsej rdeči družini želim, da se nejasnosti glede prihodnosti v najkrajšem času zbistijo, saj si ta ekipa zasluži naslednje poglavje. Uspešnejše poglavje! Hvala vsem in srečno!

HDD Sij Acroni Jesenice se zahvaljuje Marcelu za njegov prispevek ekipi in mu želi vse najboljše v prihodnosti! Marcel, hvala!