V kadru Jesenic se skoraj dnevno dogajajo spremembe, ekipa pa se vse bolj oblikuje. Uprava se je dela lotila resno, saj se zaveda, da še tako dolgo poletje lahko postane prekratko, če se s sestavo ekipe čaka predolgo. To pot pa ne gre za novo ime. Tadej Čimžar, 24 letni Kranjčan, ostaja Železar tudi za naslednjo sezono.

Po enem letu sodelovanja z Jesenicami Tadej verjame v načrte uprave Železarjev. V karieri želi narediti še kakšen korak naprej, zato se veseli sodelovanja s selektorjem reprezentance Nikom Zupančičem. Tadej v Kranju že pridno trenira skupaj s še desetimi hokejisti, med katerimi so tudi reprezentančna imena. Pogovor smo opravili po njegovem dopoldanskem treningu. »Odločil sem se, da ostanem na Jesenicah. Pričakujem, da bo sezona bolj zahtevna od ravno končane, zato že treniram. V skupini nas je enajst hokejistov, ki vsak dan po dve uri in pol pa tudi do tri ure treniramo po skupnem programu. Delo v skupini je veliko bolj zanimivo, spodbujamo se med sabo in zato nam je lažje. Do 1. avgusta, ko se zberemo na skupnih pripravah, bom opravil še precej treningov, zato sem prepričan, da bom kondicijsko dobro pripravljen,« je na začetku pogovora povedal Tadej Čimžar.

Tadej ostaja Železar (foto: Drago Cvetanovič)
Tadej ostaja Železar (foto: Drago Cvetanovič)

Tadej je že odigral sezono na Jesenicah, Železarjem je pomagal na 39. tekmah INL, kjer je dosegel 14 točk, v državnem prvenstvu pa je odigral 14 tekem in dosegel osem točk. Klubskih ciljev ekipa sicer ni dosegla, a je sam vseeno z dosežki zadovoljen: »Sezona, ki je za mano, je bila dobra, če jo ocenjujem z osebnega stališča. Na začetku sem potreboval nekaj časa, da sem se znašel in prilagodil ter ujel s soigralci. Skozi sezono je bilo vse bolje in mi je tudi igra vse bolj tekla. Počutil sem se zelo dobro in ko sva s predsednikom govorila o nadaljevanju sodelovanja, sem zelo hitro pristal na ponujeno. V podpis nove pogodbe me je prepričala kakovost Alpske hokejske lige. V njej bo več ekip, ki bodo zelo kvalitetne in vsaka tekma bo tekma na nož. Poleg tega me zelo veseli, da bo ekipo vodil reprezentančni selektor Nik Zupančič, saj je odličen trener, ki bo zanesljivo znal pripraviti odlične treninge, skozi katere bom napredoval. Dodatno pa me je pritegnil še načrt razvoja kluba, ki je zelo jasen in kaže na resen pristop vodstva. Torej veliko je bilo plusov, ki so me vodili v nadaljevanje sodelovanja. Lani nismo dosegli ciljev, kar bomo letos popravili.«

Tadej je seveda ciljal na naslov državnega prvaka in pokalni naslov, kar si je s prihodom na Jesenice želel osvojiti. Ob tem pa tudi cilji v AHL niso zanemarljivi. Kot vsak športnik, si tudi Čimžar želi čim višje, če ne celo najvišje. »Nova sezona bo še bolj zanimiva, kot je bila pretekla. Udeleženci AHL so zelo močni, konkurenčni tudi nekaterim ekipam v EBEL. Zato sedaj težko napovem, kakšna uvrstitev v tej ligi bi me zadovoljila. Za začetek si želim nastopiti v končnici. To bi bilo zelo dobro, tam pa vsi vemo, da se lahko zgodi čisto vse. Torej, gremo najprej do končnice, potem pa bomo videli, kako nam bo šlo dalje,« umirjeno na boje v AHL čaka napadalec Jesenic.

Mlada močna ekipa s karakterjem - tako Tadej vidi letošnje Jesenice (Foto: Domen Jančič)
Mlada močna ekipa s karakterjem – tako Tadej vidi letošnje Jesenice (Foto: Domen Jančič)

Tadej je bil v mladinskih vrstah redni član mlade reprezentance, s ponosom pa je nosil dres z risom na prsih. Zato ne skriva želje po nastopu tudi v članski izbrani vrsti, ker pa bo ves čas na očeh selektorju, upa, da se bo našlo mesto v izbrani vrsti zanj vsaj za kakšen turnir ali prijateljsko srečanje. »Moja želja je tudi nastop v reprezentanci. Vsak ima to željo, vsakega mika nositi reprezentančni dres. Ampak poziv med reprezentante pride skozi čas in dobre nastope v klubu. Zato je moja želja, da se dokažem na Jesenicah, da čim bolje igram in ekipi pomagam dosegati cilje. Nastop v reprezentanci pride kot nagrada, nagrado pa si bom moral zaslužiti,« o nastopu v slovenski izbrani vrsti meni Tadej.

Na Jesenicah se sestavlja mlada domača ekipa, sestavljena iz obetavnih slovenskih hokejistov. Med njimi je tudi nekaj imen kranjske hokejske šole. Se zaradi tega Tadej počuti bolj domače? »Mislim, da nihče ne gleda na to, od kot kdo prihaja. Že lani smo bili dobra ekipa, med seboj smo se razumeli zelo dobro. Vsi se med seboj poznamo, če nismo pred tem igrali skupaj, smo pa eden proti drugemu. To je dobro, dobro pa je tudi, da se sestavlja mlada ekipa. To ima svoj plus, vidim pa ga v tem, da bomo vsi, ki se zbiramo na Jesenicah, imeli pred seboj nek višji cilj, vsi pa hočemo v svoji karieri še kaj doseči. Za svoje cilje smo pripravljeni prenesti in požreti marsikaj. Zato sem prepričan, da bo letošnja ekipa taka z močnim karakterjem, v kateri se ne bo gledalo na to, kdo je mlad in kdo starejši, ampak kdor zna, hoče in si upa, s tem pa pride vse – zmage in naslovi. Mogoče nam je lani skozi sezono manjkal ravno pravi karakter, zaradi česar je bilo veliko vzponov in padcev. Na koncu smo bili veliko bolj složni, usmerjeni v doseganje cilja, ampak skozi sezono pa nam je to manjkalo,« je pogovor zaključil Tadej Čimžar.

Veliko plusov nudi jeseniški hokej, kar je Tadeja Čimžarja prepričalo (Foto: Domen Jančič)
Veliko plusov nudi jeseniški hokej, kar je Tadeja Čimžarja prepričalo (Foto: Domen Jančič)